4 Jawatan Kosong (UMT) Universiti Malaysia Terengganu Bulan November 2013

(UMT) Universiti Malaysia Terengganu
Jawatan Kosong (UMT) Universiti Malaysia Terengganu November 2013.

Tarikh tutup: 13 November 2013.

UMT dahulunya dikenali sebagai Universiti Kolej Terengganu (Kolej Universiti Terengganu, KUT) pada tahun 1999. Pengasasan UMT boleh disusuri kembali hingga ke 1979 apabila pusat perikanan dan Sains Marin ditubuhkan pada di Telipot, Terengganu. Selama ini, Pusat telah berpindah dari peranannya yang asal dan dipelbagaikan untuk menjadi pusat penyelidikan dan pembangunan Maritim dan Oseanografi. Ia kemudiannya dinamakan sebagai Universiti Putra Malaysia Terengganu (UPMT). Perintah Perbadanan KUT (Perbadanan) 1999 (PUA 292) telah diluluskan oleh Parlimen pada 27 Julai 1999, membolehkan penubuhan KUT.

Akhirnya, kerajaan Malaysia telah bersetuju untuk menukar nama KUSTEM kepada Universiti Malaysia Terengganu pada tahun 2007. Perubahan nama telah diwujudkan kerana istilah 'Kolej Universiti' (Kolej Universiti) cenderung untuk memberi satu tanggapan yang negatif bahawa institusi piawaian lebih rendah berbanding universiti-universiti lain.

Universiti Malaysia Terengganu (UMT) mempelawa permohonan daripada seluruh warganegara yang berminat, layak dan komited untuk menjadi sebahagian daripada mereka dengan mengisi mana-mana kekosongan jawatan berikut:

01. Pegawai Tadbir N41 dan N48
02. Pegawai Penyelidik Sosial N41
03. Pembantu Laut A17
04. Penyelia Asrama N17

Cara memohon:

a) Permohonan hendaklah menerusi 'Aplikasi Permohonan Jawatan Atas Talian UMT' yang boleh dicapai melalui pautan berikut:


b) Ikuti semua arahan yang terdapat di sana.

c) Untuk melihat senarai jawatan kosong UMT yang sedang diiklankan, ikuti pautan berikut:


----------------------

P/s: Bagaimana kalau penemuduga tiba-tiba bertanyakan soalan dalam bahasa Inggeris? Sudahkah anda bersedia untuk menghadapi sebarang kemungkinan seperti ini? Anda patut tahu bagaimana untuk menguasai perbualan dalam bahasa Inggeris yang menarik minat bakal majikan! Semuanya ada dibincangkan di sini.

No comments:

Post a Comment

Sila tinggalkan komen atau pendapat anda. Terima kasih!