Jawatan Kosong (BNM) Bank Negara Malaysia Bulan Disember 2013

(BNM) Bank Negara Malaysia
Jawatan Kosong (BNM) Bank Negara Malaysia Disember 2013.

Tarikh tutup: 15 Disember 2013.

Bank Negara Malaysia (National Bank of Malaysia) adalah bank pusat di Malaysia atau Malaysian Federal Reserve. Ditubuhkan pada 26 Januari 1959 sebagai Bank Negara Malaya, tujuan utamanya ialah untuk mengeluarkan Mata Wang, bertindak sebagai jurubank dan penasihat kepada Kerajaan Malaysia dan mengawal keadaan kredit negara. Ibu pejabatnya terletak di Kuala Lumpur, ibu negara Persekutuan Malaysia.

Pada 12 Jun 1967, dolar Malaysia yang dikeluarkan oleh bank pusat yang baru, Bank Negara Malaysia, menggantikan dolar Malaya dan British Borneo pada Tara. Mata Wang baru dikekalkan semua denominasi pendahulu kecuali duit $10,000, dan juga dibawa ke atas skim-skim warna dolar lama.

Bank Negara Malaysia sedang mengiklankan kekosongan jawatan di bawah untuk diisi oleh calon yang berwibawa, mahir dan berpengalaman:


Cara memohon:

a) Permohonan jawatan kosong Bank Negara Malaysia ini hanya boleh dibuat secara online melalui portal jobstreet sahaja.

b) Bagi pemohon kali pertama jawatan kosong Bank Negara Malaysia menerusi portal jobstreet, anda adalah dimestikan mendaftar akaun permohonan di dalam portal tersebut. Manakala bagi pemohon sedia ada, anda boleh terus login untuk meneruskan permohonan.

c) Klik nama jawatan kosong BNM yang dinyatakan di atas untuk melihat bidang tugas dan kelayakan yang diperlukan seterusnya untuk memulakan proses permohonan secara online anda. Didoakan semoga anda berjaya!

----------------------

P/s: Bagaimana kalau penemuduga tiba-tiba bertanyakan soalan dalam bahasa Inggeris? Sudahkah anda bersedia untuk menghadapi sebarang kemungkinan seperti ini? Anda patut tahu bagaimana untuk menguasai perbualan dalam bahasa Inggeris yang menarik minat bakal majikan! Semuanya ada dibincangkan di sini.

No comments:

Post a Comment

Sila tinggalkan komen atau pendapat anda. Terima kasih!