Jawatan Kosong UiTM Sabah Bulan November 2013

UiTM Sabah
Jawatan Kosong UiTM Sabah November 2013.

Tarikh tutup: 08 November 2013.

UiTM adalah satu-satunya universiti di Malaysia yang mempunyai kampus cawangan di setiap negeri Malaysia. MARA memulakan kampus yang pertama di Sabah pada tahun 1973.

UiTM Sabah diberi peruntukan pembangunan sebanyak RM130 juta di bawah RMK-9 untuk membina sebuah Perpustakaan, sebuah kompleks akademik dan makmal satelit. Projek ini telah dimulakan pada tahun 2007.

Sejarah UiTM Sabah boleh disusur kembali kepada penubuhan Dewan Latihan RIDA pada tahun 1956 yang kemudiannya dikenali sebagai Universiti Institut Teknologi MARA. Dengan peningkatan status Universiti diisytiharkan pada 26 Ogos 1999 oleh Perdana Menteri, YAB Tun Dr. Mahathir Mohamad.

Universiti Teknologi MARA (UiTM) bermatlamat untuk menghasilkan profesional Bumiputera (Melayu), walaupun Fakulti termasuk kaum-kaum lain. Graduan ke nombor tarikh kira-kira 100,000. Disiplin termasuk pengurusan hotel dan pelancongan, kajian perakaunan, komunikasi dan media dan teknologi perubatan dan Kesihatan, merangkumi 21 Fakulti dan program-program akademik yang lebih daripada 200.

UiTM Sabah dengan ini mempelawa calon-calon Bumiputera Warganegara Malaysia yang berkelayakan dalam bidang  yang berkaitan untuk mengisi kekosongan jawatan tetap di UiTM Cawangan Sabah bagi memenuhi Wawasan 2020 Negara:

01. Pembantu Hal Ehwal Islam (Bilal) Gred S17

Cara memohon:

a) Permohonan hendaklah dibuat di dalam Borang Perjawatan Universiti Teknologi MARA yang boleh diperolehi dengan melayari laman web UiTM Cawangan Sabah di http://www.sabah.uitm.edu.my dan juga boleh didapati sendiri di Bahagian Pentadbiran,  Aras 5, Menara Wibawa, Univeristi Teknologi MARA Cawangan Sabah atau dengan memuaturunnya melalui pautan yang kami sediakan di bawah:


b) Lengkapkan borang, sertakan salinan dokumen peribadi dan sijil-sijil akademik (yang disahkan) dan hantarkan ke alamat berikut:

TIMBALAN PENDAFTAR
BAHAGIAN PENTADBIRAN
UNIVERSITI TEKNOLOGI MARA CAWANGAN SABAH
BEG BERKUNCI 71
88997 KOTA KINABALU, SABAH
NO.TEL: (088)  513843 / 513846

c) Sila nyatakan jawatan yang dipohon di penjuru atas sebelah kiri sampul surat permohonan anda.

d) Iklan asal jawatan kosong UiTM Sabah ini boleh dibaca melalui pautan yang diberikan di bawah:


----------------------

P/s: Bagaimana kalau penemuduga tiba-tiba bertanyakan soalan dalam bahasa Inggeris? Sudahkah anda bersedia untuk menghadapi sebarang kemungkinan seperti ini? Anda patut tahu bagaimana untuk menguasai perbualan dalam bahasa Inggeris yang menarik minat bakal majikan! Semuanya ada dibincangkan di sini.

No comments:

Post a Comment

Sila tinggalkan komen atau pendapat anda. Terima kasih!