14 Jawatan Kosong PERODUA Bulan Disember 2013

Jawatan Kosong PERODUA
Jawatan Kosong PERODUA Disember 2013.

Tarikh tutup: 14 - 31 Disember 2013.

PERODUA - Perusahaan Otomobil Kedua Sdn Bhd menghasilkan minicars dan superminis dan tidak mempunyai model dalam segmen-segmen pasaran yang sama dengan Proton. Mereka tidak merekabentuk komponen utama seperti enjin dan transmisi. Kereta-kereta Perodua telah menggunakan Reka bentuk komponen Daihatsu. Daihatsu memegang 20% kepentingan di dalam Perodua pada pelancaran Syarikat, peningkatan ini kepada 25% pada tahun 2001 dan kemudiannya ke 35%. Pada tahun 2004 Perodua mula memasang Toyota Avanza di kilang mereka di Rawang untuk dijual di Malaysia.

Perodua telah menjual kenderaan lebih daripada 189,000 unit tahun 2012, yang merupakan rekod tertinggi jualan. Anggaran pasarannya di Malaysia sebanyak 30.2 peratus. PERODUA sedang merancang untuk menubuhkan sebuah loji kedua pembuatan kereta pada pelaburan $770 juta yang dirancang pada tahun-tahun yang akan datang.

PERODUA untuk bulan Disember ini sedang mencari calon-calon yang berbakat, berminat dan komited untuk mengisi kekosongan ditawarkan seperti berikut:

01. Receptionist
02. Legal Executive Head Office
03. Temuduga Terbuka Operator
04. Temuduga Terbuka – Perantis Mekanik / Mekanik
05. Mekanik / Pembantu Mekanik / Perantis Mekanik
06. Perantis Penasihat Servis
07. Temuduga Terbuka – Perantis Penasihat Servis
08. Parts Sales Coordinator Head Office
09. Operator Kontrak
10. Technical Trainer
11. System Engineer
12. Executive IT
13. Account Executive
14. Payroll Executive

Cara memohon:

a) Permohonan jawatan kosong PERODUA - Perusahaan Otomobil Kedua Sdn Bhd ini hanya boleh dibuat secara online melalui portal PERODUA Careers sahaja.

b) Bagi pemohon kali pertama jawatan kosong PERODUA, anda adalah dimestikan mendaftar akaun permohonan di dalam portal tersebut. Manakala bagi pemohon sedia ada, anda boleh terus login untuk meneruskan permohonan.

c) Untuk memulakan proses permohonan dan melihat kelayakan diperlukan untuk mana-mana jawatan di atas yang anda berminat, sila ikuti pautan di bawah:


----------------------

P/s: Sudah banyak kali gagal dalam temuduga kerja? Anda patut ketahui rahsia bagaimana untuk menduduki sesi temuduga dengan baik dan cemerlang! Semuanya ada dibincangkan di sini.

No comments:

Post a Comment

Sila tinggalkan komen atau pendapat anda. Terima kasih!