2 Jawatan Kosong (PKNK) Perbadanan Kemajuan Negeri Kedah Bulan Januari 2014

Perbadanan Kemajuan Negeri Kedah
Jawatan Kosong (PKNK) Perbadanan Kemajuan Negeri Kedah Januari 2014.

Tarikh tutup: 15 Januari 2014.

Perbadanan Kemajuan Negeri Kedah (PKNK) merupakan sebuah agensi yang ditubuhkan pada 25 Ogos 1965 di bawah Enakmen Kerajaan Negeri Kedah No 5/1965. PKNK berperanan sebagai sebuah agensi yang diamanahkan bagi menjaga kepentingan Bumiputera dengan diawasi oleh Kementerian Pembangunan Usahawan dan Koperasi (MECD).

Dalam persiapan menghadapi era pembangunan yang pesat, Kerajaan Negeri Kedah Darul Aman telah mempelbagaikan kegiatan ekonominya. Bagi mencapai matlamat ini, pada 25 Ogos 1965, Perbadanan Kemajuan Negeri Kedah telah ditubuhkan sebagai agen dan faktor penggerak pembangunan dan sosial ekonomi.

Perbadanan Kemajuan Negeri Kedah (PKNK) mempersilakan calon yang berpengalaman, layak, mahir dan komited untuk menyertai mereka dengan mengisi kekosongan jawatan yang sedang ditawarkan di bawah:

01. Pegawai Undang-Undang L48
02. Pegawai Pertanian G48

Cara memohon:

a) Permohonan hendaklah dibuat secara bertulis dengan menyertakan butir-butir peribadi termasuk umur dan kelayakan serta sekeping gambar berukuran pasport (tidak dikembalikan) ke alamat berikut:

Ketua Eksekutif
Perbadanan Kemajuan Negeri Kedah
Tingkat 14, Wisma PKNK
Jalan Sultan Badlishah
05000 Alor Setar
Kedah Darul Aman
(U/P: Bahagian Pentadbiran Dan Pengurusan Sumber Manusia)

b) Permohonan mestilah disertakan dengan salinan sijil-sijil kelayakan akademik, kad pengenalan dan Sijil Kelahiran yang telah disahkan.

c) Iklan asal jawatan kosong Perbadanan Kemajuan Negeri Kedah (PKNK) boleh dibaca melalui pautan yang disediakan di bawah:


----------------------

P/s: Sudah banyak kali gagal dalam temuduga kerja? Anda patut ketahui rahsia bagaimana untuk menduduki sesi temuduga dengan baik dan cemerlang! Semuanya ada dibincangkan di sini.

No comments:

Post a Comment

Sila tinggalkan komen atau pendapat anda. Terima kasih!