35 Jawatan Kosong (UTHM) Universiti Tun Hussein Onn Malaysia Bulan Disember 2013

(UTHM) Universiti Tun Hussein Onn Malaysia
Jawatan Kosong (UTHM) Universiti Tun Hussein Onn Malaysia Disember 2013.

Tarikh tutup: 27 Disember 2013.

Sejarah penubuhan Universiti Tun Hussein Onn Malaysia bermula pada 16 September 1993. Universiti sebelum ini dikenali sebagai Pusat Latihan Staf Politeknik (PLSP).

Fungsi teras PLSP ialah untuk melatih dan melahirkan kakitangan akademik Politeknik untuk menjadi berpengetahuan dan berkemahiran dalam pelbagai bidang Kejuruteraan. Institut Latihan bersama telah ditadbir oleh Universiti Teknologi Malaysia dan Kementerian Pendidikan Malaysia. Tiga tahun kemudian, PLSP telah dinaik taraf kepada Institut Teknologi Tun Hussein Onn (ITTHO). Pada 27 September 2000, institusi ini dikenali sebagai Kolej Universiti Teknologi Tun Hussein Onn (KUiTTHO) dan pengumuman rasmi telah dibuat oleh Tan Sri Dato' Seri Musa bin Mohamed, Menteri Pelajaran itu. Oleh yang demikian, Kerajaan Malaysia, pada 20 September 2006, bersetuju untuk Kolej Universiti Kehormat status Universiti penuh dan ditukar nama kepada Universiti Tun Hussein Onn Malaysia. Pada 1 Februari 2007, Datuk Mustapha Mohamed, Menteri Pengajian Tinggi mengumumkan secara rasmi Tukar status. Dato' Seri Hishamuddin Tun Hussein Onn kemudian membuat pengisytiharan rasmi Pertukaran nama pada Mac 2007.

(UTHM) Universiti Tun Hussein Onn Malaysia mempelawa individu yang berkemahiran, layak dan bermotivasi tinggi untuk mengisi kekosongan jawatan yang disenaraikan di bawah:

01. Jurulatih Sambilan Sukan (35 kekosongan)

Cara memohon:

a) Borang permohonan boleh didapati di Laman Web UTHM ataupun di Pejabat Am Pusat Sukan UTHM atau melalui pautan berikut:


b) Sila lampirkan salinan sijil-sijil berkaitan yang telah disahkan oleh  majikan ataupun mana-mana pihak yang berkenaan.

c) Borang yang telah lengkap diisi bolehlah terus dihantar atau poskan kepada  

Bahagian Pembangunan Dan Penggalakan Sukan Dan Rekreasi
Pusat Sukan
Universiti Tun Hussein Onn Malaysia
86400 Parit Raja Batu Pahat Johor.
Tel  : 07-4537486/7490

d) Borang permohonan yang tidak lengkap atau lewat dari tarikh yang ditetapkan tidak akan dilayan. Sebarang permohonan melalui online tidak akan dilayan.

e) Iklan asal jawatan kosong UTHM ini boleh dicapai melalui pautan berikut:


----------------------

P/s: Sudah banyak kali gagal dalam temuduga kerja? Anda patut ketahui rahsia bagaimana untuk menduduki sesi temuduga dengan baik dan cemerlang! Semuanya ada dibincangkan di sini.

No comments:

Post a Comment

Sila tinggalkan komen atau pendapat anda. Terima kasih!