3 Jawatan Kosong (SPAD) Suruhanjaya Pengangkutan Awam Darat Bulan Febuari 2014

Suruhanjaya Pengangkutan Awam Darat
Jawatan Kosong (SPAD) Suruhanjaya Pengangkutan Awam Darat Febuari 2014.

Tarikh tutup: 06 dan 07 Febuari 2014.

Suruhanjaya Pengangkutan Awam Darat (SPAD) ditubuhkan secara rasmi pada 3 Jun 2010 berikutan kelulusan Suruhanjaya Pengangkutan Awam Darat Akta 2010 oleh Parlimen pada Mei 2010. SPAD yang telah mendapat kuasa penuh pada 31 Januari 2011 dengan pewartaan Akta pengangkutan awam tanah 2010.SPAD, yang terletak di bawah bidang kuasa Perdana Menteri, membawa fungsi merangka dasar, merancang dan mengawal semua aspek kereta api, bas dan teksi perkhidmatan serta berasaskan jalan dan rel pengangkutan di bawah satu bumbung. SPAD juga mempunyai kuasa penguatkuasaan yang menjalankan dengan kerjasama yang erat dengan agensi penguatkuasaan lain seperti Polis Diraja Malaysia dan Jabatan Pengangkutan Jalan.

SPAD mempelawa calon-calon Warganegara Malaysia yang berkelayakan dalam bidang-bidang yang berkaitan untuk mengisi kekosongan jawatan ditawarkan di bawah:


Cara memohon:

a) Permohonan jawatan kosong (SPAD) Suruhanjaya Pengangkutan Awam Darat ini adalah secara atas talian / online sahaja yakni melalui portal kerja jobstreet.

b) Pemohon kali pertama untuk jawatan kosong (SPAD) Suruhanjaya Pengangkutan Awam Darat melalui portal itu adalah dikehendaki mendaftar akaun permohonan. Manakala pemohon sedia ada boleh terus login untuk meneruskan permohonan.

c) Klik mana-mana nama jawatan kosong (SPAD) Suruhanjaya Pengangkutan Awam Darat yang disenaraikan di atas untuk melihat bidang tugas dan kelayakan diperlukan serta bagi memulakan proses permohonan online anda. Semoga berjaya.

----------------------

P/s: Bagaimana kalau penemuduga tiba-tiba bertanyakan soalan dalam bahasa Inggeris? Sudahkah anda bersedia untuk menghadapi sebarang kemungkinan seperti ini? Anda patut TAHU bagaimana menguasai perbualan dalam bahasa Inggeris yang menarik minat bakal majikan! Semuanya ada dibincangkan di sini.

No comments:

Post a Comment

Sila tinggalkan komen atau pendapat anda. Terima kasih!