4 Jawatan Kosong (UTHM) Universiti Tun Hussein Onn Malaysia Bulan Januari 2014

Jawatan Kosong UTHM
Jawatan Kosong (UTHM) Universiti Tun Hussein Onn Malaysia Januari 2014.

Tarikh tutup: Terbuka.

Sejarah penubuhan Universiti Tun Hussein Onn Malaysia bermula pada 16 September 1993. Universiti sebelum ini dikenali sebagai Pusat Latihan Staf Politeknik (PLSP). Perniagaan teras PLSP ialah untuk melatih dan melahirkan kakitangan akademik Politeknik untuk menjadi berpengetahuan dan berkemahiran dalam pelbagai bidang Kejuruteraan. Institut Latihan bersama telah ditadbir oleh Universiti Teknologi Malaysia dan Kementerian Pendidikan Malaysia.

Tiga tahun kemudian, PLSP telah dinaik taraf kepada Institut Teknologi Tun Hussein Onn (ITTHO). Pada 27 September 2000, institusi ini dikenali sebagai Kolej Universiti Teknologi Tun Hussein Onn (KUiTTHO) dan pengumuman rasmi telah dibuat oleh Tan Sri Dato' Seri Musa bin Mohamed, Menteri Pelajaran itu. Oleh yang demikian, Kerajaan Malaysia, pada 20 September 2006, bersetuju untuk Kolej Universiti Kehormat status Universiti penuh dan ditukar nama kepada Universiti Tun Hussein Onn Malaysia. Pada 1 Februari 2007, Datuk Mustapha Mohamed, Menteri Pengajian Tinggi mengumumkan secara rasmi Tukar status. Dato' Seri Hishamuddin Tun Hussein Onn kemudian membuat pengisytiharan rasmi Pertukaran nama pada Mac 2007.

Pusat Kokurikulum, Universiti Tun Hussein Onn Malaysia (UTHM) mempelawa calon-calon Warganegara Malaysia yang berkelayakan dalam bidang-bidang yang berkaitan untuk mengisi kekosongan jawatan:

1. Jurulatih / Pengajar Kokurikulum

Cara memohon:

a) Borang permohonan boleh didapati dengan hadir sendiri di Pusat Kokurikulum, Universiti Tun Hussein Onn Malaysia (UTHM) atau melalui pautan disertakan di bawah:


b) Borang yang lengkap diisi berserta sijil dan dokumen yang berkaitan dan telah disahkan hendaklah dicatatkan nama jawatan di penjuru sebelah kiri atas sampul surat dan dialamatkan ke Pusat Kokurikulum UTHM seperti berikut:

Pusat Kokurikulum
Universiti Tun Hussein Onn Malaysia (UTHM)
86400 Parit Raja
Batu Pahat, Johor
 
c) Sebarang pertanyaan sila hubungi:

Jabatan Kokurikulum
Tel : 07-4537485 / 7759.

d) Iklan asal jawatan kosong (UTHM) Universiti Tun Hussein Onn Malaysia boleh dicapai melalui pautan yang disertakan di bawah:


----------------------

P/s: Bagaimana kalau penemuduga tiba-tiba bertanyakan soalan dalam bahasa Inggeris? Sudahkah anda bersedia untuk menghadapi sebarang kemungkinan seperti ini? Anda patut TAHU bagaimana menguasai perbualan dalam bahasa Inggeris yang menarik minat bakal majikan! Semuanya ada dibincangkan di sini.

No comments:

Post a Comment

Sila tinggalkan komen atau pendapat anda. Terima kasih!