Jawatan Kosong Unit Perancang Ekonomi Negeri Johor Bulan Januari 2014

Unit Perancang Ekonomi Negeri Johor
Jawatan Kosong Unit Perancang Ekonomi Negeri Johor Januari 2014.

Tarikh tutup: 18 Januari 2014.

Sejarah Johor moden bermula di bawah pemerintahan Sultan Abu Bakar. Perihal naik takhta dari baginda sebagai Sultan pada tahun 1866 dan memegang gelaran "Seri Maharaja Johor". Sultan Abu Bakar telah memperkenalkan Perlembagaan Johor, yang seterusnya membawa perubahan dalam pentadbiran Negeri Johor dan ia menjadi lebih cekap. Memindahkan pusat pentadbiran kerajaan di Bogak ke Tanjung Puteri pada tahun 1841 memberi kesan yang positif kepada Johor, terutama dari segi pembangunan. Pembinaan bangunan-bangunan kerajaan, Balai Polis, Masjid, Mahkamah dan Grand Palace dengan jelas membuktikan bahawa Sultan Abu Bakar berhak menerima dipanggil "Bapa pembangunan dari Johor yang". Kini, Johor yang bersempadan dengan Melaka, Pahang dan Singapura; salah satu daripada cepat membangun dan maju negeri di Malaysia.

Permohonan adalah dipelawa dari kalangan rakyat Negeri Johor untuk mengisi jawatan berikut di Unit Perancang Ekonomi Negeri Johor:

01. Penolong Pegawai Pembangunan Masyarakat S27

Cara memohon:

a) Semua permohonan hendaklah menggunakan borang permohonan jawatan Unit Perancang Ekonomi Negeri Johor yang boleh didapati dari pentadbiran yang beralamat seperti di bawah atau dimuat turun dari Laman Web Rasmi Kerajaan Negeri Johor iaitu www.johor.gov.my atau dengan mengikuti pautan berikut:

>> Borang permohonan Unit Perancang Ekonomi Negeri Johor

b) Sila nyatakan jawatan yang dipohon di kiri sebelah atas sampul surat berkenaan semasa mengembalikan borang-borang permohonan.

c) Permohonan dari pegawai-pegawai yang sedang berkhidmat dengan Kerajaan/Pihak Berkuasa Tempatan/ Badan Berkanun hendaklah dibuat melalui Ketua Jabatan masing-masing

c) Iklan asal jawatan kosong Unit Perancang Ekonomi Negeri Johor ini boleh dicapai melalui pautan berikut:

>> Iklan jawatan kosong Unit Perancang Ekonomi Negeri Johor 2014

----------------------

P/s: Bagaimana kalau penemuduga tiba-tiba bertanyakan soalan dalam bahasa Inggeris? Sudahkah anda bersedia untuk menghadapi sebarang kemungkinan seperti ini? Anda patut TAHU bagaimana menguasai perbualan dalam bahasa Inggeris yang menarik minat bakal majikan! Semuanya ada dibincangkan di sini.

No comments:

Post a Comment

Sila tinggalkan komen atau pendapat anda. Terima kasih!