14 Jawatan Kosong (UMP) Universiti Malaysia Pahang Bulan April 2014

Universiti Malaysia Pahang
Jawatan Kosong (UMP) Universiti Malaysia Pahang April 2014.

Tarikh tutup: 04 April 2014.

UMP dari Universiti Teknologi Malaysia Pahang cawangan kampus (UTM-KCP) beroperasi di sebuah kampus yang terletak di Bandar Indera Mahkota, Kuantan sejak tahun 1999. Penubuhan universiti ini adalah cetusan idea Dato ‘ Sri Mohd. Najib bin Tun Abdul Razak di mana ketika beliau sedang memegang jawatan sebagai Menteri Pendidikan Malaysia. Atas arahan dari Kementerian Pelajaran, UTM-KCP telah diambil-alih dan dijadikan kampus sementara KUKTEM pada 1 Mei 2002 dan mula dalam akademik sesi 2002/2003 dengan mengambil seramai 307 orang pelajar pada 30 Mei 2002. Selepas lima tahun, Kerajaan Malaysia telah mengumumkan Pertukaran nama KUKTEM kepada Universiti Malaysia Pahang (UMP) berkuatkuasa dari 1 Februari 2007. Dengan perubahan ini, nama KUKTEM kini dikenali sebagai UMP.

Universiti Malaysia Pahang mempelawa permohonan daripada Warganegara Malaysia yang berkelayakan, berminat dan berintegriti tinggi untuk mengisi kekosongan seperti di bawah:

01. Pembantu Tadbir (Perkeranian/Operasi) N17
02. Jururawat U29
03. Pegawai Hal Ehwal Islam S41
04. Pegawai Psikologi
05. Juruaudit W41
06. Penolong Pegawai Sains C27
07. Penolong Pegawai Teknologi Maklumat F29
08. Pegawai Penyelidik Q41
09. Penolong Pegawai Perubatan U29
10. Juruteknologi Makmal Perubatan U29
11. Pembantu Makmal C17
12. Pegawai Tadbir N41
13. Penyelia Asrama N17
14. Pembantu Tadbir (Kewangan) W17

Cara memohon:

a) Permohonan hendaklah dibuat secara Online dengan mengisi maklumat pemohon di laman web rasmi UMP iaitu: www.ump.edu.my. Calon diwajibkan mencetak Surat Pengesahan Permohonan Online (Selepas tamat mengisi butiran permohonan melalui web rasmi UMP). Permohonan yang tidak dibuat secara Online melalui laman web rasmi UMP tidak akan dilayan.

b) Sila nyatakan jawatan yang dimohon di penjuru kiri muka hadapan sampul surat. Permohonan yang lengkap berserta dengan salinan-salinan sijil akademik dan lain-lain dokumen berkaitan hendaklah dihantar kepada :

BAHAGIAN PENGURUSAN SUMBER MANUSIA
JABATANPENDAFTAR
UNIVERSITI MALAYSIA PAHANG, LEBUHRAYA TUN RAZAK,
26300 GAMBANG, KUANTAN,
PAHANG DARUL MAKMUR
(U/P : UNIT PERJAWATAN & CUTI BELAJAR)

c) Permohonan jawatan kosong Universiti Malaysia Pahang ini hendaklah menggunakan sistem online melalui pautan di bawah:


d) Maklumat terperinci mengenai jawatan dan syarat-syarat kelayakan untuk memohon jawatan di atas boleh diperolehi melalui pautan di bawah:


----------------------

P/s: Tahukah anda? Sebenarnya banyak lagi saluran lain selain SPA untuk anda boleh berkerja di sektor awam? Ketahui Direktori Lengkap Senarai 241 Agensi Kerajaan ini.

No comments:

Post a Comment

Sila tinggalkan komen atau pendapat anda. Terima kasih!