3 Jawatan Kosong Lembaga Kemajuan Bintulu Bulan April 2014

Jawatan Kosong Lembaga Kemajuan Bintulu
Jawatan Kosong Lembaga Kemajuan Bintulu April 2014.

Tarikh tutup: 25 April 2014.

Bintulu Lembaga BDA telah ditubuhkan berikutan penemuan rizab gas asli dan minyak luar pantai Bintulu. Pembangunan ini BDA menjadi badan utama bukan sahaja menyelaras projek-projek pembangunan tetapi juga boleh melaksanakan projek-projek sendiri. Oleh itu, pada 8 Julai 1978, BDA telah ditubuhkan untuk melaksanakan peranan ini.

Di bawah Ordinan BDA, 1978, BDA ditubuhkan sebagai agensi kerajaan untuk menjaga perancangan fizikal dan pembangunan di bahagian Bintulu Sarawak. BDA yang ditetapkan meliputi kawasan keseluruhan bahagian Bintulu dengan seluas 12,515 sq. kmtermasuk 5 km di luar. Ia terdiri daripada dua daerah: Bintulu dan Tatau.

Lembaga Kemajuan Bintulu mempelawa pemohon warganegara Malaysia yang bermastautin di Sarawak dan berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan, yang berkelayakan dan memenuhi syarat-syarat pelantikan bagi mengisi kekosongan untuk jawatan-jawatan seperti berikut:

01. Arkitek (Tetap)
02. Penolong Kurator (Sementara)
03. Penolong Pegawai Pertanian (Sementara)

Cara memohon:

a) Bagi mereka yang belum mendaftar dan berminat memohon jawatan kosong yang diiklankan, perlu terlebih dahulu mengemukakan pendaftaran yang lengkap secara atas talian melalui pautan di bawah:


b) Pemohon yang telah mendaftar dan memohon jawatan yang disenaraikan tidak perlu lagi memohon semula sekiranya tempoh permohonan masih sah.

c) Pemohon yang telah mendaftar tetapi tidak memohon jawatan kosong yang disenaraikan boleh mengemaskini permohonan jawatan melalui akaun e-recruitment masing-masing.

d) Sila rujuk SYARAT DAN CARA MEMOHON, PANDUAN PEMOHON dan SENARAI JAWATAN sebelum mengemukakan permohonan jawatan kosong dan pastikan semua maklumat diisi dengan lengkap dalam akaun e-recruitment.

e) Untuk sebarang pertanyaan lanjut, sila hubungi pegawai dari Lembaga Kemajuan Bintulu di talian 086-332011.

f) Iklan asal jawatan kosong di Jabatan Kebajikan Masyarakat Sarawak boleh dibaca melalui pautan di bawah:


----------------------

P/s: Tahukah anda? Sebenarnya banyak lagi saluran lain selain SPA untuk anda boleh berkerja di sektor awam? Ketahui Direktori Lengkap Senarai 241 Agensi Kerajaan ini.

No comments:

Post a Comment

Sila tinggalkan komen atau pendapat anda. Terima kasih!