3 Jawatan Kosong (PMINT) Perbadanan Memajukan Iktisad Negeri Terengganu Bulan April 2014

Perbadanan Memajukan Iktisad Negeri Terengganu
Jawatan Kosong Perbadanan Memajukan Iktisad Negeri Terengganu April 2014.

Tarikh tutup: 21 April 2014.

Perbadanan Memajukan Iktisad Negeri Terengganu (PMINT) telah ditubuhkan pada 1 April 1965 di bawah Enakmen Kerajaan Negeri Terengganu (Bil.3/1965). tujuan utama bahagian ini adalah untuk menjadi agensi peneraju bagi pelaksanaan Negeri dan mempercepatkan pembangunan dan pembangunan sosio-ekonomi di Terengganu State.With pelancaran Dasar Ekonomi Baru (DEB) pada 1971, juga menyokong matlamat PMINT DEB untuk membasmi kemiskinan dan menyusun semula masyarakat. Begitu juga, ketika Dasar Pembangunan Nasional 1991 – 2000 (DPN) yang bermula pada tahun 1991, PMINT juga secara aktif terlibat dalam menjayakan dasar.

Perbadanan Memajukan Iktisad Negeri Terengganu (PMINT) mempelawa permohonan daripada calon yang berminat dan berkelayakan agar menyertai organisasi mereka untuk jawatan diiklankan berikut:

01. Penolong Akauntan W27
02. Pembantu Tadbir (Kewangan) W17
03. Pembantu Tadbir (Perkeranian/Operasi) N17

Cara memohon:

a) Permohonan jawatan kosong Perbadanan Memajukan Iktisad Negeri Terengganu (PMINT) ini adalah dengan menggunakan kaedah atas talian / online sahaja, melalui portal kerjaya e-Jawatan PMINT.

b) Pemohon kali pertama bagi jawatan kosong Perbadanan Memajukan Iktisad Negeri Terengganu (PMINT) melalui portal kerjaya e-Jawatan PMINT adalah dikehendaki mendaftarkan akaun permohonan terlebih dahulu. Manakala pemohon sedia ada boleh terus log masuk (login) untuk meneruskan permohonan.

c) Sekiranya ada yang sesuai dengan kelayakan anda, sila ke laman utama e-Jawatan PMINT melalui pautan di bawah untuk melihat kelayakan lain diperlukan dan memulakan proses permohonan anda. Semoga berjaya.


----------------------

P/s: Tahukah anda? Sebenarnya banyak lagi saluran lain selain SPA untuk anda boleh berkerja di sektor awam? Ketahui Direktori Lengkap Senarai 241 Agensi Kerajaan ini.

No comments:

Post a Comment

Sila tinggalkan komen atau pendapat anda. Terima kasih!