3 Jawatan Kosong Pusat Kutipan Zakat Pahang Bulan April 2014

Pusat Kutipan Zakat Pahang
Jawatan Kosong Pusat Kutipan Zakat Pahang April 2014.

Tarikh tutup: 11 April 2014.

Pusat Kutipan Zakat Pahang termaktub pada 16 September 1995 dan pada mulanya beroperasi pada 2 Januari 1996 dengan stooge sembilan orang. Pahang merupakan penjelmaan PKZ bertujuan untuk meningkatkan kutipan zakat di Negeri Pahang yang dimulakan sejak 1983 oleh pihak Majlis Islam agama dan Melayu Adat Resam Pahang (MUIP) dan di Pahang Islam agama kedudukan (JAIP). Sebelum penjelmaan PKZ Pahang, pada tahun 1993, MUIP telah merasmikan agensi swasta iaitu AZSB (Azzakah Sdn Bhd) untuk menguruskan kutipan zakat di Kuantan sebagai percubaan. Sebut harga kenaikan Azzakah SDB Bhd zakat menang 100%, maka MUIP bersetuju sama Siwak Pahang dilaksanakan di seluruh negara pada tahun 1996 dengan pemegang saham sebanyak 51% dan 49% oleh MUIP AZSB. 4 tahun kemudian, iaitu pada tahun 2000, mengambil alih PKZ MUIP Pahang sepenuhnya sehingga kini.

Pusat Kutipan Zakat Pahang dengan ini mempelawa calon-calon Warganegara Malaysia yang berkelayakan dalam bidang-bidang berkaitan untuk mengisi kekosongan jawatan di Pusat Kutipan Zakat Pahang seperti berikut:

01. Pembantu Tadbir
02. Pemandu Kenderaan
03. Pembantu Pegawai Zakat

Cara memohon:

a) Permohonan hendaklah dibuat dengan menggunakan borang yang boleh didapati di pejabat PKZ Pahang yang berhampiran atau dicetak dari laman web www.zakatpahang.my berserta salinan-salinan sijil yang disahkan, sekeping gambar berukuran pasport dan sertakan no.telefon rumah/pejabat/bimbit ke alamat:

Pengurus Besar Kanan
Ibu Pejabat Pusat Kutipan Zakat Pahang
No.111A, Tingkat 1, Bangunan MUIP
Jalan Mahkota
25000 Kuantan

b) Permohonan hendaklah dibuat menggunakan Borang Perjawatan yang boleh diperolehi dengan melayari pautan berikut:


c) Iklan asal Jawatan kosong Pusat Kutipan Zakat Pahang ini boleh dicapai melalui pautan di bawah:


----------------------

P/s: Tahukah anda? Sebenarnya banyak lagi saluran lain selain SPA untuk anda boleh berkerja di sektor awam? Ketahui Direktori Lengkap Senarai 241 Agensi Kerajaan ini.

No comments:

Post a Comment

Sila tinggalkan komen atau pendapat anda. Terima kasih!