340 Jawatan Kosong SPA Bulan April 2014

Jawatan Kosong SPA
Jawatan Kosong SPA April 2014.

Tarikh tutup: 28 April 2014.

SPA telah ditubuhkan pada 31 Ogos 1957 yang lalu. Ditubuhkan pada hari yang sama dengan hari bersejarah (hari kemerdekaan Semenanjung Malaysia daripada pemerintahan British). Pentadbiran Negeri-Negeri Melayu Bersekutu yang dikendalikan oleh pihak British. Perisytiharan kemerdekaan pada 31 Ogos 1957 itu sendiri telah memulakan sebuah sejarah pemerintahan tertinggi dan bebas yang baru dalam kepimpinan Persekutuan Semenanjung Melayu. Secara rasmi, Suruhanjaya Perkhidmatan Awam telah ditubuhkan mengikut perkara 144(1) Perlembagaan Persekutuan.

SPA mencari individu unuk menyertai perkhidmatan awam yang mempunyai ciri-ciri: Cepat, Tepat, Integriti, Produktif, Kreatif, Inovatif, Taat Setia kepada organisasi, Berfikiran terbuka dan sedia membantu. Dalam bulan April ini, SPA akan melaksanakan urusan pengisian jawatan kosong untuk Pejabat Ketua Keselamatan Kerajaan Malaysia untuk jawatan yang disenaraikan di bawah:

01. Pengawal Keselamatan Gred KP11

Cara memohon:

a) Pendaaftaran permohonan jawatan adalah sepanjang masa dan hanya diterima melalui online sahaja. Sebarang surat menyurat dan penghantaran resume adalah tidak diperlukan. Urusan pengambilan adalah tertakluk kepada kekosongan jawatan dan hanya calon yang berjaya melepasi tapisan sahaja yang akan dipanggil temuduga.

b) Iklan asal pengambilan SPA ini boleh dicapai melalui pautan berikut:

>> Iklan SPA April 2014

c) Permohonan hendaklah melalui portal SPA menggunakan Borang SPA8i, akses dengan mengikuti pautan berikut:

>> Akses Borang SPA8i

----------------------

P/s: Tahukah anda? Sebenarnya banyak lagi saluran lain selain SPA untuk anda boleh berkerja di sektor awam? Ketahui Direktori Lengkap Senarai 241 Agensi Kerajaan ini.

No comments:

Post a Comment

Sila tinggalkan komen atau pendapat anda. Terima kasih!