Jawatan Kosong Jabatan Kebajikan Masyarakat Sarawak Bulan April 2014

Jawatan Kosong Jabatan Kebajikan Masyarakat Sarawak
Jawatan Kosong Jabatan Kebajikan Masyarakat Sarawak April 2014.

Tarikh tutup: 18 April 2014.

Jabatan ini ditubuhkan pada tahun 1946. Dalam tempoh tahun, DSWM telah berkembang dalam memenuhi peranannya di dalam pembangunan negara. Dari penglibatan dalam menangani pelbagai masalah akibat Perang Dunia Kedua itu, peranan dan fungsi Jabatan telah berkembang untuk perlindungan pencegahan dan pemulihan perkhidmatan pada isu-isu sosial serta pembangunan masyarakat. Sebagai salah satu agensi kerajaan yang memainkan peranan penting dalam pembangunan sosial, Jabatan, di masa lalu, telah diletakkan di bawah beberapa Kementerian.

Jabatan Kebajikan Masyarakat Negeri Sarawak mempelawa pemohon warganegara Malaysia yang bermastautin di Sarawak dan berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan, yang berkelayakan dan memenuhi syarat-syarat pelantikan bagi mengisi kekosongan untuk jawatan-jawatan seperti berikut:

01. Pegawai Pembangunan Masyarakat
02. Penolong Pegawai Pembangunan Masyarakat
03. Pembantu Pembangunan Masyarakat (JBC)

Cara memohon:

a) Bagi mereka yang belum mendaftar dan berminat memohon jawatan kosong yang diiklankan, perlu terlebih dahulu mengemukakan pendaftaran yang lengkap secara atas talian melalui pautan di bawah:


b) Pemohon yang telah mendaftar dan memohon jawatan yang disenaraikan tidak perlu lagi memohon semula sekiranya tempoh permohonan masih sah.

c) Pemohon yang telah mendaftar tetapi tidak memohon jawatan kosong yang disenaraikan boleh mengemaskini permohonan jawatan melalui akaun e-recruitment masing-masing.

d) Sila rujuk SYARAT DAN CARA MEMOHON, PANDUAN PEMOHON dan SENARAI JAWATAN sebelum mengemukakan permohonan jawatan kosong dan pastikan semua maklumat diisi dengan lengkap dalam akaun e-recruitment.

e) Untuk sebarang pertanyaan lanjut, sila hubungi pegawai dari Jabatan Kebajikan Masyarakat Negeri Sarawak di talian 082-449577.

f) Iklan asal jawatan kosong di Jabatan Kebajikan Masyarakat Sarawak boleh dibaca melalui pautan di bawah:


----------------------

P/s: Tahukah anda? Sebenarnya banyak lagi saluran lain selain SPA untuk anda boleh berkerja di sektor awam? Ketahui Direktori Lengkap Senarai 241 Agensi Kerajaan ini.

No comments:

Post a Comment

Sila tinggalkan komen atau pendapat anda. Terima kasih!