16 Jawatan Kosong (KESEDAR) Lembaga Kemajuan Kelantan Selatan Bulan Mei 2014

Jawatan Kosong KESEDAR
Jawatan Kosong (KESEDAR) Lembaga Kemajuan Kelantan Selatan Mei 2014.

Tarikh tutup: 19 Mei 2014.

Lembaga Kemajuan Kelantan Selatan (KESEDAR) telah ditubuhkan pada 2 Mac 1978 di bawah di Selatan Kelantan pembangunan Lembaga Akta 1978 (Akta 203). Pelancaran rasmi telah dijalankan oleh Allahyarham Tun Hussein Onn, Perdana Menteri Malaysia ketiga pada 5 Mac 1978 di Kampung Batu Gajah, Tanah Merah, Kelantan. KESEDAR telah ditubuhkan untuk mengimbangi komposisi penduduk di Kelantan Selatan dengan Utara Negeri, membasmi kemiskinan dan menyusun semula masyarakat. Kelantan Selatan merupakan kawasan yang berbukit-bukau dengan hampir 50% tanah pada kecerunan lebih daripada 25 ° dan hanya 10% dengan kecerunan kurang daripada 15 °. Walaupun jisim yang besar, hanya 20% tanah mempunyai potensi untuk dibangunkan bagi sektor pertanian.

Lembaga Kemajuan Kelantan Selatan (KESEDAR) dengan sukacita mempelawa calon-calon Warganegara Malaysia yang berkelayakan dalam bidang-bidang yang berkaitan untuk mengisi kekosongan jawatan-jawatan berikut di Lembaga Kemajuan Kelantan Selatan (KESEDAR) bagi memenuhi Visi dan Misi KESEDAR:

01. PEGAWAI TADBIR GRED N41
02. PEGAWAI PERTANIAN GRED G41
03. PEGAWAI TEKNOLOGI MAKLUMAT GRED F41
04. PENOLONG PEGAWAI RANCANGAN TANAH GRED G27
05. PENOLONG PEGAWAI TADBIR GRED N27
06. PENOLONG PEGAWAI TEKNOLOGI MAKLUMAT GRED F29
07. PENOLONG JURUKUR GRED JA29
08. PENOLOG PEGAWAI PEMBANGUNAN MASYARAKAT GRED S27
09. PENOLONG PEGAWAI TANAH GRED NT27
10. PEMBANTU TADBIR (PERKERANIAN/OPERASI) GRED N17
11. PEMBANTU SETIAUSAHA PEJABAT/SETIAUSAHA PEJABAT N17
12. PENYELIA RANCANGAN TANAH GRED G17
13. PEMBANTU PEMBANGUNAN MASYARAKAT GRED S17
14. JURU AUDIO VISUAL GRED N17
15. PEMANDU KENDERAAN GRED H11
16. PEMBANTU AWAM GRED H11

Cara memohon:

a) Permohonan hendaklah dibuat didalam borang LKKS 1- Pin. 1/05 Lembaga Kemajuan Kelantan Selatan (KESEDAR) atau sistem online penjawatan yang boleh didapati melalui laman web KESEDAR di www.kesedar.gov.my/e-perjawatan atau datang sendiri ke Bahagian Pentadbiran dan Pengurusan Sumber Manusia, Ibu Pejabat KESEDAR, Gua Musang,  Kelantan.

b) Semua borang permohonan hendaklah dilengkapkan dan disertakan salinan sah Kad Pengenalan, Sijil lahir, Sijil-sijil persekolahan, kelulusan akademik (termasuk Ijazah, Diploma – jika berkenaan) dan sekeping gambar berukuran passport.

c) Pegawai kerajaan yang sedang berkhidmat hendaklah mengemukakan permohonan melalui Ketua Jabatan masing-masing dengan menyertakan kenyataan perkhidmatan dan laporan nilaian prestasi terkini.

d) Permohonan yang lewat diterima dan tidak memenuhi syarat-syarat yang ditetapkan tidak akan dipertimbangkan dan calon-calon yang disenarai pendek sahaja yang akan dipanggil temuduga.

e) Sila kemukakan permohonan kepada:

PENGURUS
BAHAGIAN PENTADBIRAN DAN PENGURUSAN SUMBER MANUSIA
IBU PEJABAT KESEDAR
18300 GUA MUSANG
KELANTAN
NO.TEL: 09-9132200
Email : [email protected]my

f)  Hanya permohonan calon yang telah mengisi borang secara online sahaja akan diproses.

g) Sebarang pertanyaan berhubung iklan jawatan kosong boleh diajukan kepada Bahagian Pentadbiran dan Pengurusan Sumber Manusia di talian 099132200 (En. Abdul A'zim).

h) Iklan asal jawatan koosng KESEDAR ini boleh dibaca semula melalui pautan berikut:

>> Iklan jawatan kosong KESEDAR 2014

i) Permohonan secara online boleh dibuat melalui pautan yang disediakan di bawah:

>> Sistem e-Perjawatan KESEDAR

----------------------

P/s: Tahukah anda? Sebenarnya banyak lagi saluran lain selain SPA untuk anda boleh berkerja di sektor awam? Ketahui Direktori Lengkap Senarai 241 Agensi Kerajaan ini.

No comments:

Post a Comment

Sila tinggalkan komen atau pendapat anda. Terima kasih!