3 Jawatan Kosong BERNAMA Bulan Mei 2014

Jawatan Kosong BERNAMA
Jawatan Kosong BERNAMA Mei 2014.

Tarikh tutup: 30 Mei 2014.

Agensi berita Nasional Malaysia atau BERNAMA, sebuah badan berkanun, telah ditubuhkan oleh Parlimen pada tahun 1967 dan telah memulakan operasinya pada Mei 1968. Majlis Pengawasan lima orang ahli yang dilantik oleh Yang di-Pertuan Agong diwujudkan untuk memastikan bahawa BERNAMA sentiasa dipandu oleh peruntukan-peruntukan Akta dalam melaksanakan objektif-objektif. BERNAMA diuruskan oleh Lembaga Gabenor yang dilantik oleh Yang di-Pertuan Agong. Lembaga Pengarah terdiri daripada seorang Pengerusi dan enam wakil setiap daripada Kerajaan Persekutuan dan Surat khabar yang pelanggan BERNAMA. Setiap bilik mempunyai anggota silih ganti yang juga dilantik oleh Yang di-Pertuan Agong.

BERNAMA, Agensi Berita Nasional Malaysia, Peneraju dalam perkhidmatan berita dan maklumat mempelawa calon warganegara Malaysia yang layak untuk mengisi kekosongan jawatan berikut :


Cara memohon:

a) Calon yang berminat di minta membuat permohonan yang lengkap dengan menyatakan kelayakan akademik (sila sertakan salinan sijil kelayakan akademik), pengalaman bekerja, gaji sekarang dan gaji yang dipohon, nombor telefon yang boleh dihubungi, gambar berukuran passport dan salinan kad pengenalan pada atau sebelum Jumaat, 30 Mei 2014 ke alamat seperti di bawah :

Pengurus Sumber Manusia
Pertubuhan Berita Nasional Malaysia
No. 28 Jalan 1/65A, Off Jalan Tun Razak
Off Jalan Tun Razak
50400 KUALA LUMPUR

b) Calon yang disenarai pendek sahaja akan dipanggil untuk temuduga

c) Sila klik mana-mana jawatan kosong di bawah untuk melihat iklan asal dan lain-lain keperluan yang dikehendaki.

----------------------

P/s: Tahukah anda? Sebenarnya banyak lagi saluran lain selain SPA untuk anda boleh berkerja di sektor awam? Ketahui Direktori Lengkap Senarai 241 Agensi Kerajaan ini.

No comments:

Post a Comment

Sila tinggalkan komen atau pendapat anda. Terima kasih!