4 Jawatan Kosong (LHDN) Lembaga Hasil Dalam Negeri Bulan Mei 2014

Jawatan Kosong LHDN
Jawatan Kosong (LHDN) Lembaga Hasil Dalam Negeri Mei 2014.

Tarikh tutup: 12 Mei 2014.

Lembaga Hasil Dalam Negeri (LHDN) merupakan salah satu pendapatan utama mengumpul agensi-agensi Kementerian Kewangan. Jabatan Hasil Dalam Negeri Malaysia menjadi sebuah Lembaga pada 1 Mac 1996, dan kini dikenali secara rasmi sebagai IRBM.LHDN ditubuhkan mengikut hasil dalam negeri Lembaga daripada Malaysia Akta 1995 untuk memberi lebih autonomi terutama dalam kewangan dan pengurusan kakitangan serta meningkatkan kualiti dan keberkesanan pentadbiran cukai.

Warganegara Malaysia yang berkelayakan dalam bidang-bidang berkaitan dipelawa untuk mengisi kekosongan jawatan di Lembaga Hasil Dalam Negeri (LHDN) adalah seperti berikut :

01. Pegawai Eksekutif (Perundangan) Gred 48
02. Pegawai Eksekutif (Perundangan) Gred 41
03. Penolong Pegawai Eksekutif (Perundangan) Gred 31
04. Penolong Pegawai Eksekutif (Penaksiran) Gred 31

Cara memohon:

a) Permohonan hendaklah dibuat secara manual melalui Borang Permohonan Pekerjaan Lembaga Hasil Dalam Negeri Malaysia (LHDNM).

b) Borang permohonan boleh diperoleh melalui laman web LHDNM di alamat www.hasil.gov.my di ruangan KERJAYA, klik pada Borang Permohonan Pekerjaan.

c) Borang yang telah lengkap diisi berserta dokumen yang telah disahkan hendaklah dihantar ke alamat seperti berikut:

Jabatan Sumber Manusia
Ibu Pejabat Lembaga Hasil Dalam Negeri Malaysia
Menara Hasil, Aras10
Persiaran Rimba Permai, Cyber 8,
63000 Cyberjaya, Selangor.
(u.p: Unit Pengambilan & Penempatan)

d) Permohonan dari calon-calon pegawai LHDNM yang masih berkhidmat (bertaraf sambilan) hendaklah dibuat melalui sistem yang boleh dicapai melalui URL http://kerjaya.hasil.gov.my/eKerjaya.

e) Permohonan dari calon-calon luar LHDNM (termasuk yang sedang berkhidmat dengan Kerajaan) hendaklah dibuat melalui Laman Web JobsMalaysia (Kementerian Sumber Manusia) di http://www.jobsmalaysia.gov.my.

f) Iklan asal dan borang permohonan jawatan kosong LHDNM boleh dicapai melalui pautan di bawah:


----------------------

P/s: Tahukah anda? Sebenarnya banyak lagi saluran lain selain SPA untuk anda boleh berkerja di sektor awam? Ketahui Direktori Lengkap Senarai 241 Agensi Kerajaan ini.

No comments:

Post a Comment

Sila tinggalkan komen atau pendapat anda. Terima kasih!