4 Jawatan Kosong Majlis Agama Islam Negeri Pulau Pinang Bulan Mei 2014

Jawatan Kosong Majlis Agama Islam Negeri Pulau Pinang
Jawatan Kosong Majlis Agama Islam Negeri Pulau Pinang Mei 2014.

Tarikh tutup: 14 Mei 2014.

Jabatan Hal Ehwal Agama Islam Pulau Pinang merupakan sebuah majlis yang ditubuhkan menurut Seksyen 4 Sarjana Pentadbiran undang-undang Islam pada tahun 1959 untuk menasihati Baginda Ketua Presiden mengenai perkara-perkara yang berkaitan dengan peranan Islam.Jabatan Hal Ehwal Agama Islam Pulau Pinang adalah untuk mewujudkan masyarakat yang iman, warak, dan dinamik dengan Islam sebagai satu cara hidup. Ia juga berfungsi untuk menegakkan keadilan mengikut peruntukan undang-undang Islam dan kawalan dan pembasmian murtad, bidaah, keingkaran, dosa, khurafat dan fikiran yang menjejaskan kesucian Islam.

Permohonan adalah dipelawa daripada Warganegara Malaysia yang berumur tidak kurang daripada 18 tahun pada tarikh tutup iklan jawatan dan berkelayakan bagi mengisi jawatan kosong di Pentadbiran Majlis Agama Islam Negeri Pulau Pinang :

01. Pembantu Awam Gred H11

Cara memohon:

a) Permohonan hendaklah menggunakan Borang Permohonan Jawatan di bawah bidang kuasa Majlis Agama Islam Negeri Pulau Pinang yang boleh diperolehi secara PERCUMA melalui laman web : www.mainpp.gov.my

b) Borang permohonan yang telah lengkap diisi hendaklah dihantar dalam sampul surat berukuran 32sm x 22sm ke alamat:

Setiausaha,
Majlis Agama Islam Negeri Pulau Pinang,
Tingkat 8 & 9, Menara UMNO,
No.128, Jalan Macalister,
10400 PULAU PINANG.

c) Iklan asal dan borang permohonan jawatan kosong Majlis Agama Islam Negeri Pulau Pinang boleh dicapai melalui pautan di bawah:


----------------------

P/s: Tahukah anda? Sebenarnya banyak lagi saluran lain selain SPA untuk anda boleh berkerja di sektor awam? Ketahui Direktori Lengkap Senarai 241 Agensi Kerajaan ini.

No comments:

Post a Comment

Sila tinggalkan komen atau pendapat anda. Terima kasih!