6 Jawatan Kosong (UTHM) Universiti Tun Hussein Onn Malaysia Bulan Mei 2014

Jawatan Kosong UTHM
Jawatan Kosong (UTHM) Universiti Tun Hussein Onn Malaysia Mei 2014.

Tarikh tutup: 21 Mei 2014.

Lembaga Industri kayu Malaysia (MTIB) ialah sebuah badan berkanun yang mendapat akreditasi Kementerian Perusahaan Perladangan dan komoditi. MTIB telah ditubuhkan pada tahun 1973 oleh suatu Akta Parlimen. Objektif utama adalah untuk mempromosi dan menyelaras pembangunan keseluruhan sejarah kayu industryThe penubuhan Universiti Tun Hussein Onn Malaysia bermula pada 16 September 1993. Universiti sebelum ini dikenali sebagai Pusat Latihan Staf Politeknik (PLSP). Perniagaan teras PLSP ialah untuk melatih dan melahirkan kakitangan akademik Politeknik untuk menjadi berpengetahuan dan berkemahiran dalam pelbagai bidang Kejuruteraan. Institut Latihan bersama telah ditadbir oleh Universiti Teknologi Malaysia dan Kementerian Pendidikan Malaysia. Tiga tahun kemudian, PLSP telah dinaik taraf kepada Institut Teknologi Tun Hussein Onn (ITTHO). Pada 27 September 2000, institusi ini dikenali sebagai Kolej Universiti Teknologi Tun Hussein Onn (KUiTTHO) dan pengumuman rasmi telah dibuat oleh Tan Sri Dato' Seri Musa bin Mohamed, Menteri Pelajaran itu. Oleh yang demikian, Kerajaan Malaysia, pada 20 September 2006, bersetuju untuk Kolej Universiti Kehormat status Universiti penuh dan ditukar nama kepada Universiti Tun Hussein Onn Malaysia. Pada 1 Februari 2007, Datuk Mustapha Mohamed, Menteri Pengajian Tinggi mengumumkan secara rasmi Tukar status. Dato' Seri Hishamuddin Tun Hussein Onn kemudian membuat pengisytiharan rasmi Pertukaran nama pada 2 Mac 2007.

Universiti Tun Hussein Onn Malaysia (UTHM) mempelawa calon-calon Warganegara Malaysia yang berkelayakan dalam bidang-bidang yang berkaitan untuk mengisi kekosongan jawatan secara TETAP/ SEMENTARA/ KONTRAK seperti berikut :

01. Pegawai Psikologi S41
02. Penolong Jurutera JA29
03. Pembantu Tadbir N17
04. Pembantu Kemahiran H17
05. Pembantu Awam H11
06. Pengawal Keselamatan KP11

Cara memohon:

a) Permohonan adalah secara ‘online’ melalui laman web UTHM. Sila patuhi arahan-arahan berkaitan.

b) Sebarang pertanyaan sila kemukakan secara e-mel kepada : [email protected]

c) Iklan asal  jawatan kosong UTHM dan permohonan secara online boleh dibuat dengan mengikuti pautan di bawah:


----------------------

P/s: Tahukah anda? Sebenarnya banyak lagi saluran lain selain SPA untuk anda boleh berkerja di sektor awam? Ketahui Direktori Lengkap Senarai 241 Agensi Kerajaan ini.

No comments:

Post a Comment

Sila tinggalkan komen atau pendapat anda. Terima kasih!