4 Jawatan Kosong (MDeC) Multimedia Development Corporation Bulan Julai 2014 - Blog Tips Kerjaya

Breaking News

4 Jawatan Kosong (MDeC) Multimedia Development Corporation Bulan Julai 2014

Jawatan Kosong MDeC
Jawatan Kosong (MDeC) Multimedia Development Corporation Julai 2014.

Tarikh tutup: 19 dan 27 Julai 2014.

MDeC diperbadankan di bawah Akta Syarikat Malaysia dan dimiliki dan dibiayai oleh kerajaan. Di MDeC, mereka menggabungkan keusahawanan kecekapan dan keberkesanan syarikat persendirian dengan pihak berkuasa membuat keputusan agensi kerajaan berhibur. Peranan mereka adalah untuk menasihati Kerajaan Malaysia tentang undang-undang dan dasar-dasar, membangunkan amalan khusus Malaysia MSC, dan menetapkan piawaian kejayaan operasi multimedia. Mereka juga mempromosi MSC Malaysia mahupun seluruh dunia, serta menyokong syarikat-syarikat yang akan mengesan dan terletak di dalam MSC Malaysia.

Multimedia Development Corporation mempelawa permohonan daripada calon yang berminat, berpengalaman dan berkelayakan agar menyertai organisasi mereka untuk jawatan diiklankan seperti berikut:


Cara memohon:

a) Permohonan jawatan kosong (MDeC) Multimedia Development Corporation ini adalah dengan menggunakan kaedah atas talian / online sahaja, melalui portal kerjaya jobstreet.

b) Pemohon kali pertama bagi jawatan kosong Multimedia Development Corporation melalui portal kerjaya itu adalah dikehendaki mendaftarkan akaun permohonan terlebih dahulu. Manakala pemohon sedia ada boleh terus log masuk (login) untuk meneruskan permohonan.

c) Sila klik nama jawatan kosong Multimedia Development Corporation di atas untuk melihat bidang tugas serta kelayakan diperlukan, dan seterusnya memulakan proses permohonan online anda.

----------------------

Berapa banyak Pihak Berkuasa Tempatan (PBT) atau Agensi Kerajaan seperti di atas di negeri anda? Dah 'explore' peluang pekerjaan di sana? Misalnya Di Selangor sahaja, terdapat 12 Pihak Berkuasa Tempatan.

Peluang pekerjaan di Pihak Berkuasa Tempatan, atas usaha anda sendiri. Cari semua Pihak Berkuasa Tempatan di negeri anda dan 'teropong' kerja kosong di sana!

Sama juga halnya dengan Agensi kerajaan. Jika anda ada semua laman web PBT dan agensi-agensi ini barulah anda tidak terlepas peluang kerja kosong kan?

Muaturun senarai 241 Agensi kerajaan dan Pihak Berkuasa Tempatan di seluruh negara di sini:


P/s: Selalu semak laman agensi dan PBT, jangan terlepas sebarang peluang yang datang!

No comments

Sila tinggalkan komen atau pendapat anda. Terima kasih!