Jawatan Kosong (BERNAMA) Agensi Berita Nasional Malaysia Bulan Jun 2014

Jawatan Kosong BERNAMA
Jawatan Kosong (BERNAMA) Agensi Berita Nasional Malaysia Jun 2014.

Tarikh tutup: 13 Jun 2014.

Agensi berita Nasional Malaysia atau BERNAMA, sebuah badan berkanun, telah ditubuhkan oleh Parlimen pada tahun 1967 dan telah memulakan operasinya pada Mei 1968. Majlis Pengawasan lima orang ahli yang dilantik oleh Yang di-Pertuan Agong diwujudkan untuk memastikan bahawa BERNAMA sentiasa dipandu oleh peruntukan-peruntukan Akta dalam melaksanakan objektif-objektif. BERNAMA diuruskan oleh Lembaga Gabenor yang dilantik oleh Yang di-Pertuan Agong. Lembaga Pengarah terdiri daripada seorang Pengerusi dan enam wakil setiap daripada Kerajaan Persekutuan dan Surat khabar yang pelanggan BERNAMA. Setiap bilik mempunyai anggota silih ganti yang juga dilantik oleh Yang di-Pertuan Agong.

BERNAMA, Agensi Berita Nasional Malaysia, Peneraju dalam perkhidmatan berita dan maklumat mempelawa calon warganegara Malaysia yang layak untuk mengisi kekosongan jawatan berikut :


Cara memohon:

a) Calon yang berminat diminta membuat permohonan yang lengkap dengan menyatakan kelayakan akademik (sila sertakan salinan sijil kelayakan akademik), pengalaman bekerja, gaji sekarang dan gaji yang dipohon, nombor telefon yang boleh dihubungi, gambar berukuran passport dan salinan kad Pengenalan ke alamat seperti di bawah :

Pengurus Sumber Manusia
Pertubuhan Berita Nasional Malaysia
No. 28 Jalan 1/65A, Off Jalan Tun Razak
Off Jalan Tun Razak
50400 KUALA LUMPUR

b) Calon yang disenarai pendek sahaja akan dipanggil untuk temuduga.

c) Sila pautan jawatan kosong BERNAMA di atas untuk melihat bidang tugas serta kelayakan diperlukan.

----------------------

Berapa banyak Agensi Kerajaan seperti di atas di negeri anda? Dah 'explore' peluang pekerjaan di sana? Misalnya Di Selangor sahaja, terdapat 12 Pihak Berkuasa Tempatan.

Peluang pekerjaan di Pihak Berkuasa Tempatan, atas usaha anda sendiri. Cari semua Pihak Berkuasa Tempatan di negeri anda dan 'teropong' kerja kosong di sana!

Sama juga halnya dengan Agensi kerajaan. Jika anda ada semua laman web PBT dan agensi-agensi ini barulah anda tidak terlepas peluang kerja kosong kan?

Muaturun senarai Agensi kerajaan dan Pihak Berkuasa Tempatan di seluruh negara di sini:


P/s: Selalu semak laman agensi dan PBT, jangan terlepas sebarang peluang yang datang!

No comments:

Post a Comment

Sila tinggalkan komen atau pendapat anda. Terima kasih!