3 Jawatan Kosong Koperasi Bank Persatuan Malaysia Bulan September 2014

Koperas Bank Persatuan Malaysia Berhad
Jawatan Kosong Koperasi Bank Persatuan Malaysia September 2014.

Tarikh tutup: 07 September 2014.

Bank Persatuan pada asalnya ditubuhkan dan didaftarkan secara rasminya sebagai sebuah syarikat koperasi pada 7 Jun 1950 di bawah Ordinan Syarikat kerjasama (1948) yang kini dikenali sebagai Akta Koperasi (1993). Penubuhannya adalah hasil daripada penggabungan lebih daripada 21 Kampung Koperasi Syarikat (Syarikat Kerjasama Kampung) di Bukit Mertajam, Pulau Pinang. Semasa awal penubuhannya koperasi yang baru diwujudkan yang dikenali sebagai "Province wellesley Koperasi perbankan Kesatuan yang terhad". Pada tahun 1971, Koperasi dibuka keahliannya kepada kedua-dua individu dan Koperasi. Oleh 1981 dan ditukar namanya kepada Bank Persatuan Kerjasama Seberang Perai Berhad dan hanya pada tahun 1995, Bank Persatuan pakai nama baru apabila ia ditukar kepada "Koperasi Bank Persatuan Malaysia Berhad" atau boleh hanya dipanggil Bank Persatuan.

Bank Persatuan Malaysia mempelawa permohonan daripada calon yang berminat, berpengalaman dan berkelayakan agar menyertai organisasi mereka untuk jawatan diiklankan seperti berikut:

01. Eksekutif Pematuhan Syariah
02. Eksekutif Pengurusan Risiko
03. Pegawai Undang-Undang

Cara memohon:

a) Permohonan jawatan kosong Koperasi Bank Persatuan Malaysia Berhad ini adalah dengan menggunakan kaedah atas talian / online sahaja, melalui portal kerjaya jobstreet.

b) Pemohon kali pertama bagi jawatan kosong Koperasi Bank Persatuan Malaysia Berhad melalui portal kerjaya itu adalah dikehendaki mendaftarkan akaun permohonan terlebih dahulu. Manakala pemohon sedia ada boleh terus log masuk (login) untuk meneruskan permohonan.

c) Sila klik mana-mana nama jawatan kosong Koperasi Bank Persatuan Malaysia Berhad di atas untuk melihat bidang tugas serta kelayakan diperlukan, dan seterusnya memulakan proses permohonan online anda.

----------------------

Berapa banyak Pihak Berkuasa Tempatan (PBT) atau Agensi Kerajaan seperti di atas di negeri anda? Dah 'explore' peluang pekerjaan di sana? Misalnya Di Selangor sahaja, terdapat 12 Pihak Berkuasa Tempatan.

Peluang pekerjaan di Pihak Berkuasa Tempatan, atas usaha anda sendiri. Cari semua Pihak Berkuasa Tempatan di negeri anda dan 'teropong' kerja kosong di sana!

Sama juga halnya dengan Agensi kerajaan. Jika anda ada semua laman web PBT dan agensi-agensi ini barulah anda tidak terlepas peluang kerja kosong kan?

Muaturun senarai 241 Agensi kerajaan dan Pihak Berkuasa Tempatan di seluruh negara di sini:


P/s: Selalu semak laman agensi dan PBT, jangan terlepas sebarang peluang yang datang!

No comments:

Post a Comment

Sila tinggalkan komen atau pendapat anda. Terima kasih!