3 Jawatan Kosong Kumpulan Wang Persaraan (Diperbadankan) Bulan September 2014

Kumpulan Wang Persaraan (Diperbadankan)
Jawatan Kosong Kumpulan Wang Persaraan (Diperbadankan) September 2014.

Tarikh tutup: 19 September 2014.

KWAP - Kumpulan Wang Persaraan (Diperbadankan) telah ditubuhkan pada 01 Mac 2007 di bawah Akta Kumpulan Wang Persaraan 2007 (Akta 662) menggantikan Akta Kumpulan Wang Amanah pencen dimansuhkan 1991 (Akta 454). Akta Kumpulan Wang Amanah pencen 1991 (Akta 454) telah digubal untuk membantu Kerajaan Persekutuan dalam pembiayaan liabiliti pencen. Dengan penggubalan Akta ini, Kumpulan Wang Amanah pencen telah ditubuhkan pada 1 Jun 1991 dengan geran pelancaran sebanyak RM500 juta daripada Kerajaan Persekutuan. Kumpulan Wang Amanah pencen ditadbir oleh Majlis Kumpulan Wang Amanah pencen dengan Ketua Akauntan negara Malaysia yang bertanggungjawab bagi pentadbiran harian dan pengurusan hal ehwal Tabung Amanah pencen.

Permohonan adalah dipelawa dari kalangan warga Malaysia yang layak dan berminat untuk mengisi jawatan kosong berikut di Kumpulan Wang Persaraan (Diperbadankan):

01. Associate, Private Equity
02. Research Analyst
03. Senior Associate, Internal Audit

Cara memohon:

a) Permohonan jawatan kosong Kumpulan Wang Persaraan (Diperbadankan) ini adalah secara atas talian / online sahaja yakni melalui portal KWAP.

b) Maklumat lanjut termasuk kelayakan dan permohonan secara online boleh dibuat menerusi pautan yang disertakan di bawah:

>> Iklan jawatan kosong KWAP September 2014

----------------------

Berapa banyak Pihak Berkuasa Tempatan (PBT) atau Agensi Kerajaan seperti di atas di negeri anda? Dah 'explore' peluang pekerjaan di sana? Misalnya Di Selangor sahaja, terdapat 12 Pihak Berkuasa Tempatan.

Peluang pekerjaan di Pihak Berkuasa Tempatan, atas usaha anda sendiri. Cari semua Pihak Berkuasa Tempatan di negeri anda dan 'teropong' kerja kosong di sana!

Sama juga halnya dengan Agensi kerajaan. Jika anda ada semua laman web PBT dan agensi-agensi ini barulah anda tidak terlepas peluang kerja kosong kan?

Muaturun senarai 241 Agensi kerajaan dan Pihak Berkuasa Tempatan di seluruh negara di sini:


P/s: Selalu semak laman agensi dan PBT, jangan terlepas sebarang peluang yang datang!

No comments:

Post a Comment

Sila tinggalkan komen atau pendapat anda. Terima kasih!