3 Jawatan Kosong (UMP) Universiti Malaysia Pahang Ogos 2014

Universiti Malaysia Pahang (UMP)
Jawatan Kosong (UMP) Universiti Malaysia Pahang Ogos 2014.

Tarikh tutup: 22 Ogos 2014.

UMP atau Universiti Teknologi Malaysia Pahang beroperasi di sebuah kampus yang terletak di Bandar Indera Mahkota, Kuantan sejak tahun 1999. Penubuhan universiti ini adalah cetusan idea Dato ‘ Sri Mohd. Najib bin Tun Abdul Razak di mana ketika beliau sedang memegang jawatan sebagai Menteri Pendidikan Malaysia. Atas arahan dari Kementerian Pelajaran, UTM-KCP telah diambil-alih dan dijadikan kampus sementara KUKTEM pada 1 Mei 2002 dan mula dalam akademik sesi 2002/2003 dengan mengambil seramai 307 orang pelajar pada 30 Mei 2002. Selepas lima tahun, Kerajaan Malaysia telah mengumumkan Pertukaran nama KUKTEM kepada Universiti Malaysia Pahang (UMP) berkuatkuasa dari 1 Februari 2007. Dengan perubahan ini, nama KUKTEM kini dikenali sebagai UMP.

Universiti Malaysia Pahang mempelawa permohonan daripada Warganegara Malaysia yang berkelayakan, berminat dan berintegriti tinggi untuk mengisi kekosongan seperti di bawah:

01. Pegawai Tadbir N41
02. Penolong Pegawai Keselamatan KP27
03. Pengawal Keselamatan KP11

Cara memohon:

a) Permohonan hendaklah dibuat secara Online dengan mengisi maklumat pemohon di laman web rasmi UMP iaitu: www.ump.edu.my. Calon diwajibkan mencetak Surat Pengesahan Permohonan Online (Selepas tamat mengisi butiran permohonan melalui web rasmi UMP). Permohonan yang tidak dibuat secara Online melalui laman web rasmi UMP tidak akan dilayan.

b) Sila nyatakan jawatan yang dimohon di penjuru kiri muka hadapan sampul surat. Permohonan yang lengkap berserta dengan salinan-salinan sijil akademik dan lain-lain dokumen berkaitan hendaklah dihantar kepada :

BAHAGIAN PENGURUSAN SUMBER MANUSIA
JABATAN PENDAFTAR
UNIVERSITI MALAYSIA PAHANG, LEBUHRAYA TUN RAZAK,
26300 GAMBANG, KUANTAN,
PAHANG DARUL MAKMUR
(U/P : UNIT PERJAWATAN & CUTI BELAJAR)

c) Permohonan jawatan kosong Universiti Malaysia Pahang ini hendaklah menggunakan sistem online melalui pautan di bawah:


d) Maklumat terperinci mengenai jawatan dan syarat-syarat kelayakan untuk memohon jawatan di atas boleh diperolehi melalui pautan di bawah:


----------------------

Berapa banyak Pihak Berkuasa Tempatan (PBT) atau Agensi Kerajaan seperti di atas di negeri anda? Dah 'explore' peluang pekerjaan di sana? Misalnya Di Selangor sahaja, terdapat 12 Pihak Berkuasa Tempatan.

Peluang pekerjaan di Pihak Berkuasa Tempatan, atas usaha anda sendiri. Cari semua Pihak Berkuasa Tempatan di negeri anda dan 'teropong' kerja kosong di sana!

Sama juga halnya dengan Agensi kerajaan. Jika anda ada semua laman web PBT dan agensi-agensi ini barulah anda tidak terlepas peluang kerja kosong kan?

Muaturun senarai 241 Agensi kerajaan dan Pihak Berkuasa Tempatan di seluruh negara di sini:


P/s: Selalu semak laman agensi dan PBT, jangan terlepas sebarang peluang yang datang!

No comments:

Post a Comment

Sila tinggalkan komen atau pendapat anda. Terima kasih!