7 Jawatan Kosong SPA Bulan Ogos 2014

Jawatan Kosong SPA Julai 2014
Jawatan Kosong SPA Ogos 2014.

Tarikh tutup: 31 Ogos 2014.

SPA telah ditubuhkan pada 31 Ogos 1957 yang lepas. Ianya telah ditubuhkan pada hari yang sama dengan hari bersejarah (hari kemerdekaan Semenanjung Malaysia daripada pemerintahan regim British). Perisytiharan kemerdekaan pada 31 Ogos 1957 itu sendiri telah memulakan sebuah sejarah pemerintahan negara yang tertinggi dan bebas yang baru dalam kepimpinan Persekutuan Semenanjung Melayu. Secara rasmi, Suruhanjaya Perkhidmatan Awam telah ditubuhkan mengikut perkara 144(1) Perlembagaan Persekutuan.

SPA mencari individu unuk menyertai perkhidmatan awam yang mempunyai ciri-ciri: Cepat, Tepat, Integriti, Produktif, Kreatif, Inovatif, Taat Setia kepada organisasi, Berfikiran terbuka dan sedia membantu. Dalam bulan April ini, SPA akan melaksanakan urusan pengisian jawatan kosong untuk Jabatan Penjara Malaysia untuk jawatan yang disenaraikan di bawah:

01. Juruteknik Komputer FT17
02. Pembantu Operasi N11
03. Pembantu Perawatan Kesihatan U11
04. Penolong Pegawai Perubatan U41
05. Pereka B17
06. Pegawai Dietetik U41
07. Penolong Jurutera (Elektronik) JA29

Cara memohon:

a) Pendaaftaran permohonan jawatan adalah sepanjang masa dan hanya diterima melalui online sahaja. Sebarang surat menyurat dan penghantaran resume adalah tidak diperlukan. Urusan pengambilan adalah tertakluk kepada kekosongan jawatan dan hanya calon yang berjaya melepasi tapisan sahaja yang akan dipanggil temuduga.

b) Iklan asal pengambilan SPA ini boleh dicapai melalui pautan berikut:

>> Iklan Jawatan kosong SPA Ogos 2014

c) Permohonan hendaklah melalui portal SPA menggunakan Borang SPA8i, akses dengan mengikuti pautan berikut:

>> Akses Borang SPA8i

----------------------

P/s: Tahukah anda? Sebenarnya banyak lagi saluran lain selain SPA untuk anda boleh berkerja di sektor awam? Ketahui Direktori Lengkap Senarai 241 Agensi Kerajaan ini.

No comments:

Post a Comment

Sila tinggalkan komen atau pendapat anda. Terima kasih!