7 Jawatan Kosong (UPSI) Universiti Pendidikan Sultan Idris Bulan Ogos 2014

Jawatan Kosong UPSI
Jawatan Kosong (UPSI) Universiti Pendidikan Sultan Idris Ogos 2014.

Tarikh tutup: 25 Ogos 2014.

(UPSI) Universiti Pendidikan Sultan Idris merupakan universiti awam di bandar Tanjung Malim, Perak di Malaysia. Mula-mula ditubuhkan pada tahun 1922 sebagai Maktab Perguruan, ia adalah salah satu institusi pengajian tinggi di Malaysia berfungsi yang tertua.

Pusat latihan guru pertama di Tanah Melayu pada asalnya terletak di Taiping dan telah tahu sebagai Kolej latihan guru di Matang ini. Dibuka pada tahun 1913, rumah noble Melayu Taiping, Ngah Ibrahim pernah berkhidmat sebagai Kolej latihan guru yang pertama di Tanah Melayu sehingga ia berpindah ke Tanjung Malim sembilan tahun kemudian dan diberi nama Sultan Perak pada masa itu. Sejarah UPSI seperti yang kita tahu ia hari tarikh hingga 1922 Bilakah Universiti dikenali sebagai Sultan Idris Training College (SITC). Ia telah ditetapkan mooted oleh bekas Timbalan Pengarah sekolah-sekolah Melayu, R.O. Winstedt sebagai sebuah Kolej Latihan untuk guru-guru Melayu. Dinamakan selepas Almarhum Sultan Idris Murshidul Azam Shah, Sultan Perak ke-28, kolej ini telah dibuka pada 29 November 1922 oleh Ketua Setiausaha Negeri Melayu Bersekutu, Sir George Maxwell.

Universiti Pendidikan Sultan Idris (UPSI) dengan ini mempelawa warganegara Malaysia yang berkelayakan menyertai mereka meneruskan kebitaraan dengan mengisi jawatan-jawatan seperti tersenarai di bawah:

01. Penolong Pegawai Tadbir N27
02. Penolong Pengurus Asrama N27
03. Pembantu Operasi N11
04. Pegawai Penyelidik Sosial N41
05. Pembantu Tadbir (Perkeranian/Operasi) N17
06. Pembantu Penyediaan Makanan N17
07. Penyelia Asrama N17

Cara memohon:

a) Calon-calon yang ingin memohon jawatan di Universiti Pendidikan Sultan Idris (UPSI) perlu mendaftar untuk mempunyai akaun dengan UPSI Online Job Application. Boleh ikuti pautan berikut:


b) Untuk pemohon sedia ada, calon tidak perlu mendaftar semula/mewujudkan akaun baru, sebaliknya hanya perlu mengemaskini jawatan yang dipohon dalam akaun sedia ada.

c) Iklan asal jawatan kosong Universiti Pendidikan Sultan Idris (UPSI) boleh dicapai melalui pautan berikut:


----------------------

Berapa banyak Pihak Berkuasa Tempatan (PBT) atau Agensi Kerajaan seperti di atas di negeri anda? Dah 'explore' peluang pekerjaan di sana? Misalnya Di Selangor sahaja, terdapat 12 Pihak Berkuasa Tempatan.

Peluang pekerjaan di Pihak Berkuasa Tempatan, atas usaha anda sendiri. Cari semua Pihak Berkuasa Tempatan di negeri anda dan 'teropong' kerja kosong di sana!

Sama juga halnya dengan Agensi kerajaan. Jika anda ada semua laman web PBT dan agensi-agensi ini barulah anda tidak terlepas peluang kerja kosong kan?

Muaturun senarai 241 Agensi kerajaan dan Pihak Berkuasa Tempatan di seluruh negara di sini:


P/s: Selalu semak laman agensi dan PBT, jangan terlepas sebarang peluang yang datang!

No comments:

Post a Comment

Sila tinggalkan komen atau pendapat anda. Terima kasih!