Jawatan Kosong Bank Rakyat Bulan Ogos 2014

Jawatan Kosong Bank Rakyat
Jawatan Kosong Bank Rakyat Ogos 2014.

Tarikh tutup: 31 Ogos 2014.

Bank Rakyat, adalah sebuah institusi yangtelah ditubuhkan pada 28 September 1954 di bawah Ordinan Koperasi 1948 kini merupakan bank Koperasi Islam terbesar di Malaysia yang mempunyai aset berjumlah RM72.48 bilion pada akhir 2011. Sebagai entiti di bawah Kementerian Perdagangan dalam negeri, Koperasi dan Kepenggunaan, mereka komited untuk menyokong misi Kementerian untuk mengukuhkan sektor Koperasi sebagai penyumbang utama pertumbuhan ekonomi melalui usaha-usaha dan langkah-langkah di tempat. Mereka adalah sebuah progresif Bank Islam di Malaysia melihat penyimenan kedudukan mereka sebagai pembekal utama produk-produk perbankan Syariah.

Bank Kerjasama Rakyat mempelawa permohonan daripada calon yang berminat, berpengalaman dan berkelayakan agar menyertai organisasi mereka untuk jawatan diiklankan seperti berikut:


Cara memohon:

a) Permohonan jawatan kosong Bank Rakyat ini adalah dengan menggunakan kaedah atas talian / online sahaja, melalui portal kerjaya jobstreet.

b) Pemohon kali pertama bagi jawatan kosong Bank Rakyat melalui portal kerjaya itu adalah dikehendaki mendaftarkan akaun permohonan terlebih dahulu. Manakala pemohon sedia ada boleh terus log masuk (login) untuk meneruskan permohonan.

c) Sila klik nama jawatan kosong Bank Rakyat di atas untuk melihat bidang tugas serta kelayakan diperlukan, dan seterusnya memulakan proses permohonan online anda.

----------------------

Berapa banyak Pihak Berkuasa Tempatan (PBT) atau Agensi Kerajaan seperti di atas di negeri anda? Dah 'explore' peluang pekerjaan di sana? Misalnya Di Selangor sahaja, terdapat 12 Pihak Berkuasa Tempatan.

Peluang pekerjaan di Pihak Berkuasa Tempatan, atas usaha anda sendiri. Cari semua Pihak Berkuasa Tempatan di negeri anda dan 'teropong' kerja kosong di sana!

Sama juga halnya dengan Agensi kerajaan. Jika anda ada semua laman web PBT dan agensi-agensi ini barulah anda tidak terlepas peluang kerja kosong kan?

Muaturun senarai 241 Agensi kerajaan dan Pihak Berkuasa Tempatan di seluruh negara di sini:


P/s: Selalu semak laman agensi dan PBT, jangan terlepas sebarang peluang yang datang!

No comments:

Post a Comment

Sila tinggalkan komen atau pendapat anda. Terima kasih!