Jawatan Kosong (FRIM) Institut Penyelidikan Perhutanan Malaysia Bulan September 2014

Jawatan Kosong FRIM
Jawatan Kosong (FRIM) Institut Penyelidikan Perhutanan Malaysia September 2014.

Tarikh tutup: 02 September 2014.

Di Institut Penyelidikan Perhutanan Malaysia (FRIM) telah diperbadankan pada tahun 1929 sebagai Institut Penyelidikan Hutan (FRI) adalah sebuah Jabatan di bawah Ibu Pejabat Perhutanan Semenanjung Malaysia. Sehingga tahun 1985, Institut menjadi sebuah badan berkanun yang tertakluk kepada penyelidikan dan pembangunan Lembaga hutan Malaysia (MFRDB). Kemudian, pada tahun 2004, FRIM telah ditadbir oleh Kementerian Sumber Asli dan alam sekitar.

Institut Penyelidikan Perhutanan Malaysia (FRIM), sebuah agensi penyelidikan utama dalam bidang perhutanan negara ini di bawah Kementerian Sumber Asli dan Alam Sekitar mempelawa calon-calon yang berkelayakan, komited dan bertanggungjawab untuk mengisi kekosongan jawatan berikut :

01. Pembantu Kemahiran H17 (1 Kekosongan)

Cara memohon:

a) Permohonan jawatan kosong FRIM ini adalah dengan menggunakan kaedah atas talian / online sahaja, melalui Sistem Permohonan Jawatan Online FRIM.

>> Sistem Permohonan Jawatan Online FRIM

b) Pemohon kali pertama bagi jawatan kosong FRIM melalui portal Sistem Permohonan Jawatan Online FRIM itu adalah dikehendaki mendaftarkan akaun permohonan terlebih dahulu. Manakala pemohon sedia ada boleh terus log masuk (login) untuk meneruskan permohonan.

c) Sila pautan jawatan kosong FRIM di bawah untuk melihat bidang tugas serta kelayakan diperlukan:


----------------------

Berapa banyak Pihak Berkuasa Tempatan (PBT) atau Agensi Kerajaan seperti di atas di negeri anda? Dah 'explore' peluang pekerjaan di sana? Misalnya Di Selangor sahaja, terdapat 12 Pihak Berkuasa Tempatan.

Peluang pekerjaan di Pihak Berkuasa Tempatan, atas usaha anda sendiri. Cari semua Pihak Berkuasa Tempatan di negeri anda dan 'teropong' kerja kosong di sana!

Sama juga halnya dengan Agensi kerajaan. Jika anda ada semua laman web PBT dan agensi-agensi ini barulah anda tidak terlepas peluang kerja kosong kan?

Muaturun senarai 241 Agensi kerajaan dan Pihak Berkuasa Tempatan di seluruh negara di sini:


P/s: Selalu semak laman agensi dan PBT, jangan terlepas sebarang peluang yang datang!

No comments:

Post a Comment

Sila tinggalkan komen atau pendapat anda. Terima kasih!