Jawatan Kosong (KWSP) Kumpulan Wang Simpanan Pekerja Ogos 2014

Jawatan Kosong KWSP
Jawatan Kosong (KWSP) Kumpulan Wang Simpanan Pekerja Ogos 2014.

Tarikh tutup: 22 Ogos 2014.

KWSP merupakan sebuah institusi keselamatan sosial yang ditubuhkan mengikut undang-undang Malaysia, pekerja-pekerja Kumpulan Wang Simpanan dana Akta 1991 (Akta 452) yang menyediakan faedah persaraan untuk ahli-ahli melalui pengurusan simpanan mereka secara cekap dan boleh dipercayai. KWSP juga menyediakan satu rangka kerja yang mudah untuk majikan untuk memenuhi tanggungjawab berkanun dan moral kepada pekerja-pekerja mereka.

(KWSP) Kumpulan Wang Simpanan Pekerja, mempelawa calon-calon yang berkelayakan, komited dan bertanggungjawab untuk mengisi kekosongan jawatan berikut:


Cara memohon:

a)  Calon-calon yang berminat perlu mengemukakan permohonan dengan menyatakan jawatan yang dipohon beserta dokumen seperti berikut :

-Resume
-Salinan Kad Pengenalan
-Salinan Surat Beranak
-Salinan Penyata Gaji Terkini
-Salinan Sijil Penilaian Menengah Rendah (PMR)
-Salinan Laporan Pemeriksaan Doktor

b) Permohonan hendaklah dihantar ke [email protected] selewat-lewatnya pada 22 Ogos 2014. Hanya permohonan yang lengkap sahaja akan diproses.

c) Semua permohonan adalah SULIT dan hanya calon yang disenarai pendek sahaja akan dipanggil temuduga. Permohonan calon adalah dikira TIDAK BERJAYA sekiranya tidak menerima sebarang maklumbalas dari KWSP 6 BULAN selepas tarikh iklan ditutup.

d) Sila klik nama jawatan kosong KSWP yang disenaraikan di atas untuk melihat maklumat lanjut dan kelayakan diperlukan.

----------------------

Berapa banyak Pihak Berkuasa Tempatan (PBT) atau Agensi Kerajaan seperti di atas di negeri anda? Dah 'explore' peluang pekerjaan di sana? Misalnya Di Selangor sahaja, terdapat 12 Pihak Berkuasa Tempatan.

Peluang pekerjaan di Pihak Berkuasa Tempatan, atas usaha anda sendiri. Cari semua Pihak Berkuasa Tempatan di negeri anda dan 'teropong' kerja kosong di sana!

Sama juga halnya dengan Agensi kerajaan. Jika anda ada semua laman web PBT dan agensi-agensi ini barulah anda tidak terlepas peluang kerja kosong kan?

Muaturun senarai 241 Agensi kerajaan dan Pihak Berkuasa Tempatan di seluruh negara di sini:


P/s: Selalu semak laman agensi dan PBT, jangan terlepas sebarang peluang yang datang!

No comments:

Post a Comment

Sila tinggalkan komen atau pendapat anda. Terima kasih!