Temuduga Terbuka Kementerian Kesihatan Malaysia Bulan Ogos 2014

Kementerian Kesihatan Malaysia
Temuduga Terbuka Kementerian Kesihatan Malaysia Ogos 2014.

Tarikh temuduga: 13 Ogos 2014.

Perkhidmatan Kesihatan di Malaysia sejarah bermula sebelum kemerdekaan. Pembinaan hospital ketika itu adalah untuk merawat pekerja dalam industri perlombongan. Setiap satu daripada pekerja-pekerja lombong harus membayar 50 sen setahun untuk rawatan. Sebagai industri perlombongan yang berkembang pesat di Bangkok, pada akhir abad ke-19 di negeri mempunyai kebanyakan Hospital sebanyak 15 keping. Hospital-hospital berada di Taiping, Teluk Intan, Tapah, Sg. Siput, Slim River, Sri Manjung, Selama, Parit Buntar, Kuala Kangsar, Kampar, Ipoh, Grik, Changkat Melintang, Batu Gajah dan Tanjung Rambutan. Kementerian Kesihatan Malaysia akan terus berkembang dengan peningkatan kemudahan kesihatan setiap tahun. Kementerian juga adalah rujukan dari negara jiran, negara-negara dalam pelbagai teknologi perubatan dan kaedah seperti perubatan kardiologi dan warga emas. Kementerian Kesihatan Malaysia kini memberi tumpuan kemudahan penjagaan kesihatan yang lebih luas, khususnya dalam menyediakan saksama, mudah didapati dan berkualiti. Pembangunan ini adalah selaras dengan perubahan corak kesihatan persekitaran, pembangunan Teknologi Kesihatan globalisasi dan liberalisasi pada corak perubahan penyakit, Kesihatan, alam sekitar dan teknologi pembangunan di peringkat global.

Permohonan adalah dipelawa dari Warganegara Malaysia yang berkelayakan untuk mengisi kekosongan jawatan sambilan di BAHAGIAN KESELAMATAN DAN KUALITI MAKANAN, KEMENTERIAN KESIHATAN MALAYSIA bagi jawatan seperti berikut:

01. Pegawai Teknologi Makanan (Sambilan) Gred C41

Cara memohon:

a) Permohonan hendaklah dibuat dengan menggunakan Borang KKM.SM-1/99 Pin. 1/2001 yang boleh didapati di:

INTERNATIONAL FOOD SAFETY TRAININGCENTRE
D/A MAKMAL KESELAMATAN DAN KUALITI MAKANAN
BLOK C, JALAN LANGAT
BANDAR BOTANIK, 41200 KLANG
SELANGOR DARUL EHSAN
TEL: 03–3323 7899
FAX: 03–3323 9287

b) Lain-lain maklumat penting boleh diperolehi melalui pautan yang disertakan berikut:

>> Iklan temuduga terbuka KKM 2014

----------------------

Berapa banyak Pihak Berkuasa Tempatan (PBT) atau Agensi Kerajaan seperti di atas di negeri anda? Dah 'explore' peluang pekerjaan di sana? Misalnya Di Selangor sahaja, terdapat 12 Pihak Berkuasa Tempatan.

Peluang pekerjaan di Pihak Berkuasa Tempatan, atas usaha anda sendiri. Cari semua Pihak Berkuasa Tempatan di negeri anda dan 'teropong' kerja kosong di sana!

Sama juga halnya dengan Agensi kerajaan. Jika anda ada semua laman web PBT dan agensi-agensi ini barulah anda tidak terlepas peluang kerja kosong kan?

Muaturun senarai 241 Agensi kerajaan dan Pihak Berkuasa Tempatan di seluruh negara di sini:


P/s: Selalu semak laman agensi dan PBT, jangan terlepas sebarang peluang yang datang!

No comments:

Post a Comment

Sila tinggalkan komen atau pendapat anda. Terima kasih!