2 Jawatan Kosong SIRIM Bulan Oktober 2014

Jawatan Kosong SIRIM
Jawatan Kosong SIRIM Oktober 2014.

Tarikh tutup: 05 Oktober 2014.

Pada tahun 1964, Kerajaan Malaysia mengarahkan Menteri Perdagangan dan industri untuk membuat kajian bagi mewujudkan organisasi Standard Kebangsaan. Ini adalah sebagai tindak balas kepada keperluan mendesak untuk mengamalkan prinsip penstandardan selaras Malaysia mempercepatkan pembangunan perindustrian.

Hasilnya, institusi piawaian Malaysia (SIM) pada mulanya ditubuhkan sebagai sebuah Jabatan Kerajaan di bawah Kementerian Perdagangan dan industri pada awal 1966. Pada Oktober 1966, Akta Standard No: 76, 1966 diluluskan di Parlimen membuat SIM badan Standard Kebangsaan. SIM adalah ditadbir oleh Majlis standard. Akta Standard menyediakan Majlis Standard dengan kuasa bebas untuk pengisytiharan standard dan pengeluaran lesen mark pensijilan.

SIRIM Berhad pada ketika ini sedang mencari calon-calon yang berbakat, berminat dan komited dengan tugas untuk mengisi kekosongan yang sedang ditawarkan seperti berikut:

01. Penolong Pereka
02. Consultant

Cara memohon:

a) Permohonan jawatan kosong SIRIM Berhad ini hanya boleh dibuat secara online melalui portal SIRIM Careers sahaja.

b) Bagi pemohon kali pertama jawatan kosong SIRIM, anda adalah dimestikan mendaftar akaun permohonan di dalam portal tersebut. Manakala bagi pemohon sedia ada, anda boleh terus login untuk meneruskan permohonan.

c) Untuk memulakan proses permohonan dan melihat kelayakan diperlukan untuk jawatan kosong di atas yang anda berminat, sila ikuti pautan di bawah:


----------------------

P/s: Bagaimana kalau penemuduga tiba-tiba bertanyakan soalan dalam bahasa Inggeris? Sudahkah anda bersedia untuk menghadapi sebarang kemungkinan seperti ini? Anda patut tahu bagaimana untuk menguasai perbualan dalam bahasa Inggeris yang menarik minat bakal majikan! Semuanya ada dibincangkan di sini.

No comments:

Post a Comment

Sila tinggalkan komen atau pendapat anda. Terima kasih!