4 Jawatan Kosong (DBKL) Dewan Bandaraya Kuala Lumpur Bulan September 2014

Jawatan Kosong (DBKL) Dewan Bandaraya Kuala Lumpur
Jawatan Kosong (DBKL) Dewan Bandaraya Kuala Lumpur September 2014.

Tarikh tutup: 10 September 2014.

DBKL merupakan pihak berkuasa tempatan yang dipertanggungjawabkan mengurus pentadbiran Kuala Lumpur. Ia adalah sebuah agensi di bawah Kementerian Wilayah Persekutuan Malaysia.

DBKL bertanggungjawab penuh terhadap kesihatan awam dan kebersihan, pembuangan bahan dan pengurusan, perancangan bandar, perlindungan alam sekitar dan kawalan bangunan, pembangunan sosial dan ekonomi dan fungsi penyelenggaraan umum bagi infrastruktur bandar. Kuasa Eksekutif datangnya dari Datuk bandar di dalam Dewan Bandaraya, yang mana ia dilantik tiga tahun oleh Menteri Wilayah Persekutuan Malaysia semenjak pilihan raya Perbandaran digantung dalam tahun 1970.

Ibu Pejabat DBKL adalah terletak di bangunan Dewan Bandaraya Kuala Lumpur di Jalan Raja Laut. DBKL mempunyai bangunan, Menara DBKL 2 Jalan Raja Laut & Menara DBKL 3 di Jalan Raja Abdullah serta 11 pejabat cawangan sekitar KL pejabat yang lain.

Permohonan adalah dipelawa daripada Warganegara Malaysia yang berkelayakan, berminat dan komited bagi memohon jawatan berikut:

1) PEGAWAI TADBIR GRED N41 (KONTRAK/TETAP)
2) PENOLONG PEGAWAI TADBIR GRED N27 (KONTRAK/TETAP)
3) PENOLONG PEGAWAI KESIHATAN PERSEKITARAN GRED U29 (KONTRAK/TETAP)
4) PEGAWAI KHIDMAT PELANGGAN GRED N17 (KONTRAK/TETAP)

Cara memohon:

a) permohonan hendaklah dikemukakan secara ONLINE SAHAJA dengan menggunakan Sistem ePengambilan DBKL melalui pautan di bawah:


b) Pemohon TIDAK PERLU MENGHANTAR salinan sijil-sijil atau resume sehingga dihubungi untuk temuduga.

c) Iklan asal jawatan kosong (DBKL) Dewan Bandaraya Kuala Lumpur ini boleh dibaca melalui pautan yang diberikan di bawah:


-----

Tahniah jika anda dipanggil ke exam Penguasa Kastam W41! Dapatkan 40 Nota Padat Pelbagai Topik Dunia Perkastaman, Penerangan Lengkap Format Peperiksaan, 80 Contoh Soalan Seksyen A, 60 Contoh Soalan Seksyen B, 150 Contoh Soalan Seksyen C dan Koleksi Soalan Khas GTP melalui pautan berikut:

No comments:

Post a Comment

Sila tinggalkan komen atau pendapat anda. Terima kasih!