4 Jawatan Kosong (JLKN) Jabatan Latihan Khidmat Negara Bulan Oktober 2014

Jawatan Kosong (JLKN) Jabatan Latihan Khidmat Negara
Jawatan Kosong (JLKN) Jabatan Latihan Khidmat Negara Oktober 2014.

Tarikh tutup: Tidak dinyatakan.

Jemaah Menteri dalam mesyuaratnya pada 30 Oktober 2002 telah bersetuju untuk menubuhkan sebuah Jawatankuasa Kabinet Mengenai Khidmat Negara yang dipengerusikan oleh Menteri Pertahanan untuk mengkaji perkara-perkara berkaitan perundangan, kurikulum, kemudahan-kemudahan dan peruntukan kewangan yang diperlukan bagi perlaksanaan Program Latihan Khidmat Negara.

Kumpulan sasaran yang telah dikenalpasti untuk menyertai program ini ialah mereka yang terdiri daripada remaja yang lahir pada tahun 1986 atau lepasan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) yang berumur 18 tahun pada tahun 2004.

(JLKN) Jabatan Latihan Khidmat Negara mempelawa permohonan daripada calon yang berminat dan berkelayakan bagi jawatan yang disenaraikan di bawah:

01. Timbalan Komandan Latihan N41
02. Penolong Pegawai Kesatria S27
03. Pembantu Kesatria S17
04. Pembantu Hal Ehwal Islam S17

Cara memohon:

a) Permohonan jawatan kosong (JLKN) Jabatan Latihan Khidmat Negara ini adalah secara atas talian / online sahaja yakni melalui portal Khidmat Negara yang boleh diakses melalui pautan di bawah:


b) Klik nama jawatan kosong (JLKN) Jabatan Latihan Khidmat Negara yang anda ingin pohon dan lihat kelayakan yang diperlukan.

c) Sekiranya kelayakan diperlukan adalah bersesuaian dengan kelayakan anda, proses permohonan boleh anda mulakan.

----------------------

P/s: Bagaimana kalau penemuduga tiba-tiba bertanyakan soalan dalam bahasa Inggeris? Sudahkah anda bersedia untuk menghadapi sebarang kemungkinan seperti ini? Anda patut tahu bagaimana untuk menguasai perbualan dalam bahasa Inggeris yang menarik minat bakal majikan! Semuanya ada dibincangkan di sini.

No comments:

Post a Comment

Sila tinggalkan komen atau pendapat anda. Terima kasih!