4 Jawatan Kosong (MDA) Medical Device Authority Bulan Oktober 2014

Jawatan Kosong (MDA) Medical Device Authority
Jawatan Kosong (MDA) Medical Device Authority Oktober 2014.

Tarikh tutup: 06 Oktober 2014.

Pada Februari 2005, Kabinet meluluskan cadangan untuk pembangunan dan pelaksanaan program undang-undang peranti perubatan. Matlamat program kawal selia adalah untuk kesihatan awam alamat dan isu-isu keselamatan serta isu-isu yang berkaitan dengan perubatan peranti perdagangan dan industri. Adalah dijangkakan bahawa program kawal selia akan memastikan akses masa terbaik untuk alat perubatan yang selamat dan berkesan dan menghalang peranti perubatan yang tidak selamat dan rosak sampai ke pasaran.

Dalam konteks Kementerian Perdagangan dan industri, program kawal selia akan menyediakan persekitaran yang baik untuk pertumbuhan industri dengan adanya mekanisma bagi perdagangan yang saksama dan berasaskan peraturan-peraturan pertandingan. Belanjawan pembangunan juga telah diluluskan oleh Kabinet. Berikutan keputusan Kabinet itu, Biro peralatan perubatan (MDB) atau (MDA) Medical Device Authority telah ditubuhkan pada September 2005 untuk membangunkan dan melaksanakan program kawal selia peranti perubatan di Malaysia.

(MDA) Medical Device Authority mempelawa permohonan daripada calon yang berminat dan berkelayakan bagi mengisi jawatan kosong yang disenaraikan di bawah:

01. Akauntan Gred W41 
02. Penolong Pegawai Tadbir Gred N27 
03. Pembantu Tadbir (kewangan) Gred W17
04. Pembantu Operasi Gred N11

Cara memohon:

a) Borang Jawatan Kosong (permohonan) dan Resume yang lengkap (bergambar) hendaklah dihantar ke alamat seperti di bawah beserta sijil-sijil akademik (PMR/SPM/STPM/Diploma/Ijazah) yang telah disahkan. Salinan dokumen hanya boleh disahkan oleh Pegawai Kerajaan Gred A (Gred 41 dan ke atas)/ Penghulu /  Ketua Kampung sahaja):

KETUA EKSEKUTIF,
PIHAK BERKUASA PERANTI PERUBATAN,
KEMENTERIAN KESIHATAN MALAYSIA,
ARAS 5, MENARA PRISMA PLOT 3C4,
PRESINT 3, PERSIARAN PERDANA,
62675 PUTRAJAYA

b) Pemohon-pemohon yang sedang berkhidmat dengan Kerajaan/ Badan Berkanun/Pihak Berkuasa Tempatan hendaklah mengemukakan permohonan melalui Ketua Jabatan masing-masing, dan disertakan dengan salinan Borang Laporan Penilaian Prestasi Tahunan dan kenyataan Perkhidmatan yang terkini.

c) Pemohon hendaklah tuliskan jawatan yang dipohon diatas sebelah kiri sampul surat.

d) Maklumat lanjut seperti kelayakan diperlukan, sebab permohonan ditolak dan sebagainya boleh dibaca melalui iklan asal jawatan kosong (LPM) Lembaga Perumahan Melaka di pautan berikut:

>> Iklan jawatan kosong (MDA) Medical Device Authority

e) Borang permohonan boleh dimuaturun melalui pautan yang dikongsikan di bawah:

>> Borang permohonan (MDA) Medical Device Authority

----------------------

P/s: Bagaimana kalau penemuduga tiba-tiba bertanyakan soalan dalam bahasa Inggeris? Sudahkah anda bersedia untuk menghadapi sebarang kemungkinan seperti ini? Anda patut tahu bagaimana untuk menguasai perbualan dalam bahasa Inggeris yang menarik minat bakal majikan! Semuanya ada dibincangkan di sini.

No comments:

Post a Comment

Sila tinggalkan komen atau pendapat anda. Terima kasih!