Jawatan Kosong BERNAMA Bulan September 2014

Jawatan Kosong BERNAMA
Jawatan Kosong BERNAMA September 2014.

Tarikh tutup: 22 September 2014.

Agensi berita Nasional Malaysia atau BERNAMA, sebuah badan berkanun yang telah ditubuhkan oleh Parlimen pada tahun 1967. BERNAMA telah memulakan operasinya pada Mei 1968. Majlis Pengawasan lima orang ahli yang dilantik oleh Yang di-Pertuan Agong diwujudkan untuk memastikan bahawa BERNAMA sentiasa dipandu oleh peruntukan-peruntukan Akta dalam melaksanakan objektif-objektif. BERNAMA diuruskan oleh Lembaga Gabenor yang dilantik oleh Yang di-Pertuan Agong. Lembaga Pengarah terdiri daripada seorang Pengerusi dan enam wakil setiap daripada Kerajaan Persekutuan dan Surat khabar yang pelanggan BERNAMA.

BERNAMA, Agensi Berita Nasional Malaysia, Peneraju dalam perkhidmatan berita dan maklumat mempelawa calon warganegara Malaysia yang layak untuk mengisi kekosongan jawatan yang diiklankan berikut :


Cara memohon:

a) Calon yang berminat di minta membuat permohonan yang lengkap dengan menyatakan kelayakan akademik (sila sertakan salinan sijil kelayakan akademik), pengalaman bekerja, gaji sekarang dan gaji yang dipohon, nombor telefon yang boleh dihubungi, gambar berukuran passport dan salinan kad pengenalan pada atau tarikh tutup permohonan ke alamat seperti di bawah :

Pengurus Sumber Manusia
Pertubuhan Berita Nasional Malaysia
No. 28 Jalan 1/65A, Off Jalan Tun Razak
Off Jalan Tun Razak
50400 KUALA LUMPUR

b) Calon yang disenarai pendek sahaja akan dipanggil untuk temuduga

c) Sila klik nama jawatan kosong BERNAMA di atas untuk melihat iklan asal dan lain-lain keperluan yang dikehendaki.

----------------------

P/s: Bagaimana kalau penemuduga tiba-tiba bertanyakan soalan dalam bahasa Inggeris? Sudahkah anda bersedia untuk menghadapi sebarang kemungkinan seperti ini? Anda patut tahu bagaimana untuk menguasai perbualan dalam bahasa Inggeris yang menarik minat bakal majikan! Semuanya ada dibincangkan di sini.

No comments:

Post a Comment

Sila tinggalkan komen atau pendapat anda. Terima kasih!