Jawatan Kosong CUEPACS Bulan September 2014

Jawatan Kosong CUEPACS
Jawatan Kosong CUEPACS September 2014.

Tarikh tutup: 17 September 2014.

Selepas melalui banyak halangan dalam penyusunan dan usaha menyatupadukan kesatuan-kesatuan sekerja sektor awam serta memperjuangkan idea betapa pentingnya satu badan tunggal, maka Kerajaan pada zaman awal kemerdekaan telah memberi kebenaran penyatuan ini. Akhirnya CUEPACS telah didaftarkan dibawah Enakmen Kesatuan Sekerja pada 23 Oktober 1957 iaitu beberapa bulan selepas Tanah Melayu mencapai kemerdekaan.

Konvensyen Kali Pertama CUEPACS telah diadakan pada 06 September 1959 dan ekoran daripada penyusunan Pejabat Pendaftar Kesatuan Sekerja maka, CUEPACS telah didaftarkan semula pada 12 November 1960 di bawah Ordinan Kesatuan Sekerja 1959 (No. Daftar: 195).

Warganegara Malaysia yang berkelayakan, berminat dan benar-benar komited adalah dipelawa untuk memohon jawatan kosong CUEPACS seperti yang diiklankan di bawah:

01. PENOLONG PEGAWAI EKSEKUTIF Gred N27

Cara memohon:

a) Pemohon hendaklah menghantar resume dan salinan sijil-sijil (disahkan) dan sekeping gambar berukuran passport (tidak dikembalikan).

b) Resume yang telah lengkap dan salinan sijil hendaklah diajukan kepada:

Setiausaha Agung
KONGRES KESATUAN PEKERJA-PEKERJA DI DALAM PERKHIDMATAN AWAM
Wisma CUEPACS, 34 A, Jalan Gajah Off Jalan Yew
Pudu 55100 Kuala Lumpur.

c) Iklan asal jawatan kosong CUEPACS ini boleh dibaca melalui pautan ini:


----------------------

P/s: Bagaimana kalau penemuduga tiba-tiba bertanyakan soalan dalam bahasa Inggeris? Sudahkah anda bersedia untuk menghadapi sebarang kemungkinan seperti ini? Anda patut tahu bagaimana untuk menguasai perbualan dalam bahasa Inggeris yang menarik minat bakal majikan! Semuanya ada dibincangkan di sini.

No comments:

Post a Comment

Sila tinggalkan komen atau pendapat anda. Terima kasih!