Jawatan Kosong Jabatan Perhutanan Negeri Perak Bulan September 2014

Jawatan Kosong Jabatan Perhutanan Negeri Perak
Jawatan Kosong Jabatan Perhutanan Negeri Perak September 2014.

Tarikh tutup: 30 September 2014.

Pentadbiran Perhutanan telah ditubuhkan di Negeri Perak Darul Ridzuan pada tahun 1895, struktur pentadbiran ini dilengkapi pada tahun 1895. Ini pentadbiran struktur pada tahun 1901 dan akan diketuai oleh seorang Timbalan pemelihara hutan (Timbalan Conservator hutan). Pada tahun 1947, Jabatan Perhutanan Negeri telah diselaraskan dengan Perhutanan Negeri Director.The struktur organisasi Jabatan Perhutanan Negeri dibahagikan kepada tiga (3) Bahagian Pentadbiran dan kewangan bahagian; Pembangunan hutan dan operasi hutan. Bagi kelancaran Pentadbiran, Jabatan Perhutanan dibahagikan kepada lima (5) daerah pentadbiran hutan setiap diketuai oleh hutan Daerah pegawai (PHD). Di bawah setiap hutan Daerah Pejabat ini terdapat beberapa Renger hutan.

Jabatan Perhutanan Negeri Perak mencari pemohon bagi jawatan Penolong Pemelihara Hutan G27 (Contract For Service) yang layak mengisi jawatan kekosongan yang disenaraikan di bawah:

01. Penolong Pemelihara Hutan G27

Cara memohhon:

a) Permohonan hendaklah menggunakan Borang Permohonan JPN 1/2014 yang boleh didapati melalui pautan yang dikongsikan di bawah:


b) Permohonan juga dikehendaki mengemukakan ‘resume’ beserta dengan salinan sijil-sijil persekolahan, kad pengenalan, sijil kelahiran, gambar terkini berukuran pasport serta lain-lain dokumen sokongan yang berkaitan (salinan sijil perlu disahkan).

c) Borang permohonan yang telah lengkap diisi hendaklah ditulis nama jawatan di bahagian atas sebelah kiri sampul surat dan dikirim atau datang sendiri ke alamat berikut:

JABATAN PERHUTANAN NEGERI PERAK
ARAS 1, BAHAGIAN PENGURUSAN SUMBER MANUSIA
PERSIARAN MERU UTAMA
BANDAR MERU RAYA
30020 IPOH

d) Iklan asal jawatan kosong Jabatan Perhutanan Negeri Perak ini boleh dibaca semula melalui pautan di bawah:


----------------------

P/s: Bagaimana kalau penemuduga tiba-tiba bertanyakan soalan dalam bahasa Inggeris? Sudahkah anda bersedia untuk menghadapi sebarang kemungkinan seperti ini? Anda patut tahu bagaimana untuk menguasai perbualan dalam bahasa Inggeris yang menarik minat bakal majikan! Semuanya ada dibincangkan di sini.

No comments:

Post a Comment

Sila tinggalkan komen atau pendapat anda. Terima kasih!