Jawatan Kosong (TLDM) Tentera Laut Diraja Malaysia Bulan Oktober 2014

Jawatan Kosong (TLDM) Tentera Laut Diraja Malaysia
Jawatan Kosong (TLDM) Tentera Laut Diraja Malaysia Oktober 2014.

Tarikh tutup: 01 Oktober 2014.

Tentera Laut Diraja Malaysia (TLDM) bermula dengan penubuhan daripada pihak Tentera Laut Sukarelawan Simpanan Negeri Selat (TLSSNS) – Selat tentera laut sukarelawan simpanan – yang ditubuhkan oleh kerajaan kolonial British di Tanah Melayu pada 27 April 1934 di Singapura. TLSSNS ditubuhkan untuk membantu Tentera Laut Diraja untuk mempertahankan perairan Tanah Melayu dan turun naik disebabkan oleh perkembangan politik di Asia di mana empayar Jepun meluaskan kuasa dan pengaruh.Apabila perang dunia kedua meletus di Eropah, TLSSNS telah meningkatkan pengambilan bagi mengukuhkan Pertahanan Tanah Melayu sebagai aset-aset Tentera Laut Diraja ’ s diperlukan di medan operasi Eropah. TLSSNS juga telah dikerahkan untuk Perkhidmatan aktif sebagai unit Royal Navy Malay Section, ataupun Malay Navy dengan kekuatan jumlah 400 orang ahli. Kumpulan ini telah dilatih di kem latihan HMS Pelandok. Keahlian Malay Navy kemudian meningkat kepada orang 1450 apabila perang tercetus di Asia Tenggara.

Tentera Laut Diraja Malaysia (TLDM) mempelawa belia tanahair untuk berkhidmat sebagai anggota TLDM peringkat rendah (Lain-Lain Pangkat) lelaki dan wanita di dalam pelbagai bidang kepakaran dan cawangan:

01. Laskar Muda Lelaki dan Wanita

Cara memohon:

a) Calon yang berminat hendaklah mengisi borang permohonan secara online di laman sesawang JobsMalaysia melalui pautan berikut:


b) Sebarang pertanyaan, sila hubungi alamat dan talian di bawah:

Markas Tentera Laut
Cawangan Pengurusan Perkhidmatan Sumber Manusia–Bantuan
Kementerian Pertahanan
Jalan Padang Tembak,
50634 KUALA LUMPUR
(Untuk Perhatian: Sel Pengambilan LLP)
Telefon: 03–2071 3177 / 03–2071 6925
Laman Web: www.navy.mil.my

c) Klik pautan di bawah untuk melihat iklan asal jawatan kosong TLDM termasuk syarat kelayakan dan keistimewaan yang diperolehi:


----------------------

P/s: Bagaimana kalau penemuduga tiba-tiba bertanyakan soalan dalam bahasa Inggeris? Sudahkah anda bersedia untuk menghadapi sebarang kemungkinan seperti ini? Anda patut tahu bagaimana untuk menguasai perbualan dalam bahasa Inggeris yang menarik minat bakal majikan! Semuanya ada dibincangkan di sini.

No comments:

Post a Comment

Sila tinggalkan komen atau pendapat anda. Terima kasih!