10 Jawatan Kosong (BDA) Lembaga Kemajuan Bintulu Oktober 2014

Jawatan Kosong Lembaga Kemajuan Bintulu
Jawatan Kosong (BDA) Lembaga Kemajuan Bintulu Oktober 2014.

Tarikh tutup: 24 Oktober 2014.

BDA telah ditubuhkan rentetan penemuan rizab gas asli dan minyak luar pantai Bintulu. BDA menjadi badan utama bukan sahaja menyelaras projek-projek pembangunan tetapi juga dalam melaksanakan projek-projek sendiri. Oleh itu, pada 8 Julai 1978, BDA telah ditubuhkan untuk melaksanakan peranan ini.

Di bawah Ordinan BDA, 1978, Lembaga Kemajuan Bintulu ditubuhkan sebagai agensi kerajaan untuk menjaga perancangan fizikal dan pembangunan di bahagian Bintulu Sarawak. Lembaga Kemajuan Bintulu yang ditetapkan meliputi kawasan keseluruhan bahagian Bintulu dengan seluas 12,515 sq. kmtermasuk 5 km di luar. Ia terdiri daripada dua daerah: Bintulu dan Tatau.

Lembaga Kemajuan Bintulu mempelawa pemohon warganegara Malaysia yang bermastautin di Sarawak dan berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan, yang berkelayakan dan memenuhi syarat-syarat pelantikan bagi mengisi kekosongan untuk jawatan-jawatan diilankan seperti berikut:

01. Pegawai Keselamatan, Gred KP41
02. Penolong Pegawai Perancang Bandar Dan Desa, Gred J29
03. Pembantu Pertanian, Gred G26
04. Pembantu Perpustakaan, Gred S17
05. Pembandu Kenderaan Bermotor, Gred R3
06. Tukang K2 (Letrik/ Kimpalan/ Mekanik/Jentera/ Auto-Electician), Gred R11
07. Tukang K3 (Paip/Kayu), Gred R9
08. Pembantu Am Rendah, Gred N1
00. Penyelamat, Gred N1
10. Pekerja Awam, Gred R1

Cara memohon:

a) Bagi mereka yang belum mendaftar dan berminat memohon jawatan kosong yang diiklankan, perlu terlebih dahulu mengemukakan pendaftaran yang lengkap secara atas talian melalui pautan di bawah:


b) Pemohon yang telah mendaftar dan memohon jawatan yang disenaraikan tidak perlu lagi memohon semula sekiranya tempoh permohonan masih sah.

c) Pemohon yang telah mendaftar tetapi tidak memohon jawatan kosong yang disenaraikan boleh mengemaskini permohonan jawatan melalui akaun e-recruitment masing-masing.

d) Sila rujuk SYARAT DAN CARA MEMOHON, PANDUAN PEMOHON dan SENARAI JAWATAN sebelum mengemukakan permohonan jawatan kosong dan pastikan semua maklumat diisi dengan lengkap dalam akaun e-recruitment.

e) Iklan asal jawatan kosong di Lembaga Kemajuan Bintulu boleh dibaca melalui pautan di bawah:


----------------------

P/s: Bagaimana kalau penemuduga tiba-tiba bertanyakan soalan dalam bahasa Inggeris? Sudahkah anda bersedia untuk menghadapi sebarang kemungkinan seperti ini? Anda patut tahu bagaimana untuk menguasai perbualan dalam bahasa Inggeris yang menarik minat bakal majikan! Semuanya ada dibincangkan di sini.

No comments:

Post a Comment

Sila tinggalkan komen atau pendapat anda. Terima kasih!