10 Jawatan Kosong (JPM) Jabatan Perdana Menteri Bulan Oktober 2014

Jawatan Kosong Jabatan Perdana Menteri
Jawatan Kosong (JPM) Jabatan Perdana Menteri Oktober 2014.

Tarikh tutup: 31 Oktober 2014.

Julai 1957, Jabatan Perdana Menteri (JPM) ditubuhkan setelah Pejabat Ketua Setiausaha dimansuhkan. JPM ditubuhkan adalah bertujuan: 1) merancang, merumus dan menyelaras segala dasar dan matlamat Negara di samping menentukan bahawa keselamatan Negara untuk perlaksanaan dasar-dasar kerajaan bagi memberikan kebahagian dan kesempurnaan hidup rakyat Malaysia terjamin; dan, 2) menentukan segala urusan dalam bidang pentadbiran, kewangan, perjawatan, perkhidmatan, istiadat dan keseluruhan jabatan dan pengurusan persidangan yang dianjurkan oleh kerajaan Malaysia dilaksanakan mengikut peraturan-peraturan yang ditentukan dari masa ke semasa.

Jabatan Perdana Menteri (JPM) merupakan jabatan terpenting dalam sistem pentadbiran negara kerana berperanan sebagai pusat yang bertanggungjawab terhadap dasar-dasar utama Kerajaan.

Jabatan Perdana Menteri melalui mempelawa permohonan daripada calon yang berminat, berpengalaman dan berkelayakan agar menyertai organisasi mereka untuk jawatan diiklankan seperti berikut:

01. Pembantu Perangkaan E17 (10 kekosongan)

Cara memohon:

a) Sila lakukan carian di portal JobsMalaysia berpandukan gambar di bawah (klik pautan Jabatan Perdana Menteri yang ke-5):


b) Sila lakukan carian dan membuat permohonan melalui portal rasmi JobsMalaysia melalui pautan di bawah:

>> Portal JobsMalaysia

c) Anda dikehendaki mendaftar sebagai pencari kerja terlebih dahulu di portal tersebut sebelum boleh membuat permohonan.

----------------------

P/s: Khas untuk calon yang dipanggil ke sesi temuduga Penguasa Kastam Gred W41 pada 07/10/2014 - 27/10/2014 ni. Dapatkan panduan temuduga lengkap di sini.Daftarkan emel di bawah. Ini akan membolehkan kami menghantar iklan-iklan jawatan kosong terkini seluruh negara dan tips-tips berkaitan kerjaya terus ke dalam emel anda. Masukkan emel di bawah sekarang!

Delivered by FeedBurner

Jumlah Subscriber

No comments:

Post a Comment

Sila tinggalkan komen atau pendapat anda. Terima kasih!