3 Jawatan Kosong (FRIM) Institut Penyelidikan Perhutanan Malaysia Bulan Oktober 2014

Jawatan Kosong FRIM
Jawatan Kosong (FRIM) Institut Penyelidikan Perhutanan Malaysia Oktober 2014.

Tarikh tutup: 22 Oktober 2014.

FRI/FRIM ini dikenali sebagai Ringyo Shikenjyo atau Stesen ujian Perhutanan semasa Pendudukan Jepun di Tanah Melayu (1942-45). Walau bagaimanapun, semasa Perang Dunia II, 37 kakitangan Jabatan hutan kehilangan nyawa mereka. Mengikut Anon, 1954, nama-nama mereka telah direkodkan dalam bentuk yang War Memorial batu nisan yang berkecai; dipasang atas tanah FRI 6 Mac 1954.

Institut Penyelidikan hutan menjadi autonomi di bawah Akta yang penyelidikan dan pembangunan Lembaga hutan Malaysia (MFRDB) pada 1 Oktober 1985. Institut ini telah dinamakan semula Institut Penyelidikan Perhutanan Malaysia (FRIM) dan Tan Sri Dr Salleh Mohd Nor telah dilantik sebagai Ketua Pengarah yang pertama.

Institut Penyelidikan Perhutanan Malaysia (FRIM), pada ketika ini mempelawa calon-calon yang berkelayakan, komited dan bertanggungjawab untuk mengisi kekosongan jawatan berikut :

01. Penolong Pegawai Penyelidik N27
02. Pembantu Setiausaha Pejabat N17 / Setiausaha Pejabat N27
03. Pemandu Kenderaan H11

Cara memohon:

a) Permohonan jawatan kosong FRIM ini adalah dengan menggunakan kaedah atas talian / online sahaja, melalui Sistem Permohonan Jawatan Online FRIM. Sistem ini boleh diakses melalui pautan di bawah:

>> Sistem Permohonan Jawatan Online FRIM

b) Pemohon kali pertama bagi jawatan kosong FRIM melalui portal Sistem Permohonan Jawatan Online FRIM itu adalah dikehendaki mendaftarkan akaun permohonan terlebih dahulu. Manakala pemohon sedia ada boleh terus log masuk (login) untuk meneruskan permohonan.

c) Sila pautan jawatan kosong FRIM di bawah untuk melihat bidang tugas serta kelayakan diperlukan untuk setiap jawatan yang diiklankan:


----------------------

P/s: Bagaimana kalau penemuduga tiba-tiba bertanyakan soalan dalam bahasa Inggeris? Sudahkah anda bersedia untuk menghadapi sebarang kemungkinan seperti ini? Anda patut tahu bagaimana untuk menguasai perbualan dalam bahasa Inggeris yang menarik minat bakal majikan! Semuanya ada dibincangkan di sini.

No comments:

Post a Comment

Sila tinggalkan komen atau pendapat anda. Terima kasih!