4 Jawatan Kosong Majlis Perbandaran Kulim Bulan Oktober 2014

Jawatan Kosong Majlis Perbandaran Kulim
Jawatan Kosong Majlis Perbandaran Kulim Oktober 2014.

Tarikh tutup 16 Oktober 2014.

Sejarah Majlis Perbandaran Kulim (MPKK) bermula apabila memorandum kenaikan taraf Majlis Daerah Kulim ke majlis Perbandaran Kulim (MPKK) yang bertarikh 10 hb. Julai 1996 telah dihantar ke Pejabat Setiausaha Kerajaan Negeri Kedah Darul Aman berikutan persetujuaan Mesyuarat Majlis Penuh antara Ketua-Ketua Jabatan (Pegawai Pentadbir Negeri) pada 29 hb. Mac 1995. pada mesyuarat Jawatankuasa Tetap Hal Ehwal Kerajaan Tempatan Negeri Kedah Darul Aman 1997 yang mana jawatankuaa telah di mengkaji kenaikan taraf Pihak Berkuasa Tempatan yang bertarikh 22 April 1997 supaya pihak Majlis Daerah Kulim dikehendaki mengemukakan beberapa fakta tambahan seperti mana yang digariskan oleh Kementerian Perumahan dan Kerajaan Tempatan supaya ia dapat dibentangkan dalam Majlis Mesyuarat Kerajaan.

Permohonan-permohonan adalah dipelawa daripada Warganegara Malaysia untuk memenuhi jawatan seperti berikut:- (Keutamaan adalah calon yang dilahirkan dan menetap di Negeri Kedah).

01. Pembantu Penguatkuasa
02. Pembantu Tadbir (P/O)
03. Pembantu Awam
04. Pemandu Kenderaan

Cara memohon:
a) Permohonan hendaklah menggunakan borang permohonan yang boleh diperolehi melalui pautan yang kami kongsikan di bawah:

>> Borang permohonan MPKK

b) Setiap permohonan hendaklah disertakan perkara-perkara berikut:-

1) Dua keping gambar berukuran passport
2) Salinan Sijil Kelahiran
3) Salinan Kad Pengenalan
4) Salinan Sijil Peperiksaan
5) Lain-lain Sijil yang berkaitan.

c) Setiap salinan dokumen di atas hendaklah diakui sah.

d) Borang permohonan yang telah lengkap diisi hendaklah dihantar dalam sampul surat berukuran 25 sm x 32 sm. Di sudut atas sebelah kiri sampul surat hendaklah ditulis jawatan yang dipohon.

e) Permohonan yang tidak lengkap, tidak jelas dan tidak mengikut peraturan-peraturan yang ditetapkan akan DITOLAK. Permohonan hendaklah sampai di alamat seperti berikut:

YANG DIPERTUA,
MAJLIS PERBANDARAN KULIM,
NO. 1, LEBUH BANDAR 2
BANDAR PUTRA,
09000 KULIM, KEDAH DARUL AMAN
(u.p: BahagianSumberManusia)

Iklan penuh boleh dibaca melalui pautan di bawah:


----------------------

P/s: Khas untuk calon yang dipanggil ke sesi temuduga Penguasa Kastam Gred W41 pada 07/10/2014 - 27/10/2014 ni. Dapatkan panduan temuduga lengkap di sini.Daftarkan emel di bawah. Ini akan membolehkan kami menghantar iklan-iklan jawatan kosong terkini seluruh negara dan tips-tips berkaitan kerjaya terus ke dalam emel anda. Masukkan emel di bawah sekarang!

Delivered by FeedBurner

Jumlah Subscriber

No comments:

Post a Comment

Sila tinggalkan komen atau pendapat anda. Terima kasih!