6 Jawatan Kosong DBKL Bulan November 2014

Jawatan Kosong (DBKL) Dewan Bandaraya Kuala Lumpur
Jawatan Kosong (DBKL) Dewan Bandaraya Kuala Lumpur November 2014.

Tarikh tutup: 03 November 2014.

DBKL merupakan pihak berkuasa tempatan yang diberi peranan mengurus pentadbiran Kuala Lumpur. DBKL adalah sebuah agensi di bawah Kementerian Wilayah Persekutuan Malaysia.

DBKL bertanggungjawab penuh terhadap kesihatan awam dan kebersihan, pembuangan bahan dan pengurusan, perancangan bandar, perlindungan alam sekitar dan kawalan bangunan, pembangunan sosial dan ekonomi serta fungsi penyelenggaraan umum bagi infrastruktur bandar. Kuasa Eksekutif DBKL datangnya dari Datuk bandar di dalam Dewan Bandaraya, yang mana ia dilantik setiap tiga tahun oleh Menteri Wilayah Persekutuan Malaysia semenjak pilihan raya Perbandaran digantung dalam tahun 1970.

Ibu Pejabat DBKL adalah terletak di bangunan Dewan Bandaraya Kuala Lumpur di Jalan Raja Laut. DBKL mempunyai bangunan, Menara DBKL 2 Jalan Raja Laut & Menara DBKL 3 di Jalan Raja Abdullah serta 11 pejabat cawangan sekitar KL pejabat yang lain.

Permohonan adalah dipelawa daripada Warganegara Malaysia yang berkelayakan, berminat dan komited bagi memohon jawatan berikut di DBKL:

01. Penolong Arkitek Landskap Gred Ja29 (kontrak)
02. Penolong Pegawai Penilaian Gred W27 (kontrak)
03. Penolong Pegawai Pertanian Gred G27(kontrak)
04. Penolong Pegawai Sains Gred C27 (kontrak)
05. Pembantu Setiausaha Pejabat Gred N17 (kontrak/tetap)
06. Pembantu Penilaian Gred W17 (kontrak)

Cara memohon:

a) permohonan hendaklah dikemukakan secara ONLINE SAHAJA dengan menggunakan Sistem ePengambilan DBKL melalui pautan di bawah:


b) Pemohon TIDAK PERLU MENGHANTAR salinan sijil-sijil atau resume sehingga dihubungi untuk temuduga.

c) Iklan asal jawatan kosong (DBKL) Dewan Bandaraya Kuala Lumpur ini boleh dibaca melalui pautan yang diberikan di bawah:


-----

Tahniah jika anda dipanggil ke exam Pegawai Tadbir Diplomatik M41! Dapatkan 40 Nota Padat, Penerangan Lengkap Format Peperiksaan, Contoh Soalan & Jawapan Seksyen A, Contoh Soalan & Jawapan Seksyen B, Contoh Soalan & Jawapan Seksyen C dan Koleksi Soalan Khas GST & GTP melalui pautan berikut:
Daftarkan emel di bawah. Ini akan membolehkan kami menghantar iklan-iklan jawatan kosong terkini seluruh negara dan tips-tips berkaitan kerjaya terus ke dalam emel anda. Masukkan emel di bawah sekarang!

Delivered by FeedBurner

Jumlah Subscriber

No comments:

Post a Comment

Sila tinggalkan komen atau pendapat anda. Terima kasih!