6 Jawatan kosong Majlis Perbandaran Batu Pahat Bulan Oktober 2014

Jawatan kosong Majlis Perbandaran Batu Pahat
Jawatan kosong Majlis Perbandaran Batu Pahat Oktober 2014.

Tarikh tutup: 08 Oktober 2014.

Dalam mesyuarat pada 10 Ogos 1976, Kerajaan Negeri Johor telah memutuskan untuk membuat 1 November 1976 sebagai tarikh pelancaran pembaharuan berkuasa tempatan di Daerah Batu Pahat. Oleh itu, daerah ini dibahagikan kepada dua Majlis, Majlis Daerah Batu Pahat Barat dan Majlis Daerah Batu Pahat Timur. Pada 1 November 1976, Majlis Perbandaran telah digabungkan dengan Majlis tempatan Parit Raja, Rengit, Semerah, Senggarang, Sri Gading dan Tongkang Pechah dan dikenali sebagai Batu Pahat Barat Daerah Majlis (MDBPB). Perkhidmatan Majlis Daerah Batu Pahat Barat adalah satu perkhidmatan yang cekap dan pengurusan telah memberi langkah kepadanya untuk dinaik taraf. Pada 1 Januari 2001, selepas memenuhi kriteria yang ditetapkan oleh Malaysia ’ s kerajaan tempatan dan dengan persetujuan Setiausaha Pesuruhjaya pilihanraya, Majlis Mesyuarat Kerajaan Johor telah bersetuju untuk menaik taraf Majlis Daerah Batu Pahat Barat ke Batu Pahat Municipal Council (MPBP).

Permohonan adalah dipelawa kepada Rakyat Negeri Johor Darul Takzim atau Warganegara Malaysia yang berkelayakan dan berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan jawatan untuk mengisi kekosongan jawatan seperti di bawah di Majlis Perbandaran Batu Pahat:

01. Pegawai Penilaian W41
02. Penolong Pegawai Penilaian W27
03. Pembantu Kesihatan Awam U17
04. Penghantar Notis N11
05. Pemandu Kenderaan H11
06. Pembantu Awam H11

Cara memohon:
a) Permohonan hendaklah dibuat dalam Borang Permohonan Jawatan yang boleh dimuat turun percuma di laman web: www.mpbp.gov.my atau di Bahagian Pengurusan Sumber Manusia, Jabatan Khidmat Pengurusan, Majlis Perbandaran Batu Pahat pada hari Isnin hingga Jumaat dari pukul 8.00 pagi hingga 5.00 petang dengan bayaran RM1.00/set atau melalui pautan yang kami kongsikan di bawah:

>> Borang permohonan MPBP

b) Borang permohonan yang telah lengkap diisi hendaklah dihantar kepada:

Yang Dipertua
Majlis Perbandaran Batu Pahat
Jalan Pejabat
83000 Batu Pahat

c) Iklan asal jawatan kosong MPBP ini boleh dibaca semula melalui pautan di bawah:

>> Iklan Jawatan Kosong MPBP

----------------------

P/s: Bagaimana kalau penemuduga tiba-tiba bertanyakan soalan dalam bahasa Inggeris? Sudahkah anda bersedia untuk menghadapi sebarang kemungkinan seperti ini? Anda patut tahu bagaimana untuk menguasai perbualan dalam bahasa Inggeris yang menarik minat bakal majikan! Semuanya ada dibincangkan di sini.

No comments:

Post a Comment

Sila tinggalkan komen atau pendapat anda. Terima kasih!