6 Jawatan Kosong Majlis Perbandaran Nilai Bulan Oktober 2014

Jawatan Kosong Majlis Perbandaran Nilai
Jawatan Kosong Majlis Perbandaran Nilai Oktober 2014.

Tarikh tutup: 15 Oktober 2014.

Setiap kampung, bandar dan Bandaraya mempunyai asal-usul yang unik dan sejarah. Nama dan asal-usul yang berada di bawah Majlis Daerah Seremban dan kini dinaik taraf menjadi Majlis Perbandaran Nilai nilai ini adalah tidak terkecuali.

Nilai mempunyai asal-usul yang unik dan sejarah tersendiri. Secara sejarah, Nilai adalah di bawah luak Sungai Ujong yang ditadbir oleh waris di Darat atau waris di udara. Di bawah Dato' Johan dari waris di Darat sana ialah tiga Dato' Lingkungan yang kawalan membawa 3 corak suku Batu Hampar yang tertumpu di beberapa Kampung. Barisan yang lain termasuk dari Bentan yang tidak berdasarkan suku, tetapi adalah berdasarkan Kampung tempat mereka tinggal. Sebagai waris Lembaga Perut Hulu, Waris Telaga Undang Dato' Johan bukanlah titian balai kerana Dato' Andika adalah lebih tinggi. Walau bagaimanapun kuasa dikurniakan oleh Dato' Kelana Putera mengutip cukai sehingga tahun 1894 menunjukkan bahawa di Dato' Johan kedudukan berkenaan dengan balai Undang adalah penting.

Majlis Perbandaran nilai sebelum ini dikenali sebagai Majlis Daerah Seremban (ditubuhkan pada 1 Januari 1979), hasil daripada penyusunan semula enam (6) pihak berkuasa tempatan Negeri Sembilan sec. 3 (a) dan 3 (b), Akta Kerajaan Tempatan 1976, Akta 171. Majlis Perbandaran Nilai telah dinaik taraf dari Majlis Daerah Seremban dan Majlis pengumuman menaik taraf diadakan secara rasmi pada 2 Februari 2002. Majlis Perbandaran nilai telah diberi kepercayaan untuk memimpin lapan Mukim (satu kawasan terdiri daripada beberapa buah kampung) di Daerah Seremban.

Tuan/puan yang berumur tidak kurang 18 tahun pada tarikh tutup iklan jawatan dan WARGANEGARA MALAYSIA adalah dipelawa untuk memohon jawatan seperti di bawah di Majlis Perbandaran Nilai, Negeri Sembilan Darul Khusus untuk jawatan diiklankan seperti berikut:

01. Penolong Pegawai Teknologi Maklumat F29
02. Penolong Pegawai Kesihatan Persekitaran U29
03. Juruteknik Komputer Ft17
04. Pembantu Kemahiran H17
05. Pemandu Kenderaan H11
06. Pembantu Awam H11


Cara memohon:

a) Pemohon hendaklah mengisi Borang MPN. 1/01 yang boleh didapati di Jabatan Khidmat Pengurusan, Majlis Perbandaran Nilai berharga RM1.00.

b) Borang permohonan yang telah lengkap diisi hendaklah dihantar sebelum atau pada tarikh tutup permohonan ke alamat seperti di bawah :

YANG DIPERTUA
MAJLIS PERBANDARAN NILAI
NO.1, KOMPLEKS PENTADBIRAN KERAJAAN
PERSIARAN PUSAT BANDAR, PUTRA NILAI
PETI SURAT NO.52
71800 NILAI
NEGERI SEMBILAN DARUL KHUSUS.

c) Iklan asal jawatan kosong Majlis Perbandaran Nilai ini boleh dibaca semula melalui pautan di bawah:


-------------

P/s: Khas untuk calon yang terlibat dengan sesi temuduga Penguasa Kastam Gred W41 pada 07/10/2014 hingga 27/10/2014 ni. Dapatkan panduan temuduga lengkap di sini.Daftarkan emel di bawah. Ini akan membolehkan kami menghantar iklan-iklan jawatan kosong terkini seluruh negara dan tips-tips berkaitan kerjaya terus ke dalam emel anda. Masukkan emel di bawah sekarang!

Delivered by FeedBurner

Jumlah Subscriber

No comments:

Post a Comment

Sila tinggalkan komen atau pendapat anda. Terima kasih!