Jawatan Kosong KESEDAR Bulan November 2014

Jawatan Kosong KESEDAR
Jawatan Kosong (KESEDAR) Lembaga Kemajuan Kelantan Selatan November 2014.

Tarikh tutup: 01 November 2014.

Lembaga Kemajuan Kelantan Selatan (KESEDAR) telah ditubuhkan pada 2 Mac 1978 di bawah di Selatan Kelantan pembangunan Lembaga Akta 1978 (Akta 203). Pelancaran rasmi telah dijalankan oleh Allahyarham Tun Hussein Onn, Perdana Menteri Malaysia ketiga pada 5 Mac 1978 di Kampung Batu Gajah, Tanah Merah, Kelantan. KESEDAR telah ditubuhkan untuk mengimbangi komposisi penduduk di Kelantan Selatan dengan Utara Negeri, membasmi kemiskinan dan menyusun semula masyarakat. Kelantan Selatan merupakan kawasan yang berbukit-bukau dengan hampir 50% tanah pada kecerunan lebih daripada 25 ° dan hanya 10% dengan kecerunan kurang daripada 15 °. Walaupun jisim yang besar, hanya 20% tanah mempunyai potensi untuk dibangunkan bagi sektor pertanian.

Lembaga Kemajuan Kelantan Selatan (KESEDAR) dengan sukacita mempelawa calon-calon Warganegara Malaysia yang berkelayakan dalam bidang-bidang yang berkaitan untuk mengisi kekosongan jawatan-jawatan berikut di Lembaga Kemajuan Kelantan Selatan (KESEDAR) bagi jawatan diiklankan di bawah:

01. Pengurus Kawasan (Perladangan)

Cara memohon:

a) Iklan asal jawatan kosong KESEDAR boleh dibaca semula melalui pautan di bawah:

>> Iklan asal jawatan kosong KESEDAR

b) Pemohonan hendaklah dibuat dengan menghantar surat permohonan dan disertakan 'resume' ke alamat di bawah:

PENGURUS KEWANGAN & SUMBER MANUSIA
PT 9307 BANGUNAN KPSB
BANDAR BARU
18300 GUA MUSANG
KELANTAN

c) Sila tulis nama jawatan di sebelah atas kiri sampul surat.

----------------------

P/s: Bagaimana kalau penemuduga tiba-tiba bertanyakan soalan dalam bahasa Inggeris? Sudahkah anda bersedia untuk menghadapi sebarang kemungkinan seperti ini? Anda patut tahu bagaimana untuk menguasai perbualan dalam bahasa Inggeris yang menarik minat bakal majikan! Semuanya ada dibincangkan di sini.

No comments:

Post a Comment

Sila tinggalkan komen atau pendapat anda. Terima kasih!