Jawatan Kosong (LPSVN) Lembaga Pembangunan Seni Visual Negara Bulan November 2014

Jawatan Kosong (LPSVN) Lembaga Pembangunan Seni Visual Negara
Jawatan Kosong (LPSVN) Lembaga Pembangunan Seni Visual Negara November 2014.

Tarikh tutup: 05 November 2014.

Sejarah (LPSVN) Lembaga Pembangunan Seni Visual Negara bermula dengan Balai Seni Lukis Negara (BSLN). Bilamana idea penubuhan lembaga ini mula dikemukakan sejak tahun 1954 hingga 1956 oleh Majlis Kesenian Persekutuan (Malaya Arts Council) yang diketuai oleh Mubin Sheppard dan Frank Sullivan. Berikutan Laporan Tahunan BSLN 1974–1975 dan Laporan Tahunan Muzium Seni Negara 1979, Lembaga Amanah BSLN akhirnya dibentuk pada 03 Jun 1958.

Pada 27 Ogos 1958, sebuah bangunan dua tingkat yang berada di lokasi di No. 109, Jalan Ampang, Kuala Lumpur (bersebelahan bangunan parlimen pertama Malaysia) pada waktu itu dikenali sebagai Persekutuan Tanah Melayu, telah diperuntukkan oleh kerajaan bagi menempatkan secara rasmi institusi Balai Seni Lukis Negara (BSLN).

(LPSVN) Lembaga Pembangunan Seni Visual Negara, Agensi Badan Berkanun di bawah Kementerian Pelancongan Dan Kebudayaan Malaysia mempelawa warganegara Malaysia yang berkelayakan, berpengalaman dan berminat serta berdedikasi bagi mengisi kekosongan jawatan yang diiklankan seperti berikut:

01. Pegawai Penerangan
Cara memohon:

a) Permohonan hendakah dibuat dengan menggunakan BORANG LPSVN 1/94 (Pindaan 2013) yang boleh didapati daripada Bahagian Khidmat Pengurusan LPSVN atau boleh dimuat turun daripada pautan yang kami sertakan di bawah:


b) Semua permohonan hendaklah disertakan dengan sekeping gambar terbaru berukuran pasport, salinan sijil kelahiran, salinan kad pengenalan, salinan sijil-sijil persekolahan dan kelulusan yang berkelayakan yang diiktiraf oleh kerajaan serta dokumen-dokumen lain yang berkaitan.

c) Borang permohonan yang telah lengkap diisi hendaklah dihantar dalam sampul surat berukuran 23cm x 30cm. Disudut sebelah kiri sampul hendaklah ditulis nama jawatan yang dipohon. Sila hantar ke alamat berikut:

Ketua Pengarah
Lembaga Pembangunan Seni Visual Negara
No.2, Jalan Temerloh
Off Jalan Tun Razak
53200 Kuala Lumpur
(u.p: Timbalan Ketua Pengarah (Pengurusan))

d) Iklan asal jawatan kosong Lembaga Pembangunan Seni Visual Negara boleh dibaca melalui pautan ini:
Tahniah jika anda dipanggil ke temuduga Juruteknologi Makmal Perubatan U29! Tapi tahukah anda, tahun ini setakat September 2014 ada lebih 1 JUTA permohonan diterima oleh SPA! So, how to stand out of 1++ Million applicant have been selected by SPA? Hargai peluang ini dan buat persediaan yang paling rapi untuk hadir temuduga melalui pautan berikut:
Daftarkan emel di bawah. Ini akan membolehkan kami menghantar iklan-iklan jawatan kosong terkini seluruh negara dan tips-tips berkaitan kerjaya terus ke dalam emel anda. Masukkan emel di bawah sekarang!

Delivered by FeedBurner

No comments:

Post a Comment

Sila tinggalkan komen atau pendapat anda. Terima kasih!