Jawatan Kosong Majlis Daerah Bera Bulan Oktober 2014

Jawatan Kosong Majlis Daerah Bera
Jawatan Kosong Majlis Daerah Bera Oktober 2014.

Tarikh tutup: 17 Oktober 2014.

Daerah Bera terletak kira-kira 38 kilometer Hilir Bandar Temerloh. Ia adalah daerah yang kesebelas di Negeri Pahang Darul Makmur, diisytiharkan pada 1 Februari 1992 dengan keluasan 2,214 kilometer persegi. Daerah ini terdiri daripada dua mukim iaitu Mukim Triang dan Mukim Bera. Ia diwartakan pada 1 November 1991. Secara amnya, Daerah Bera merangkumi lima penempatan – kampung-kampung tradisional, Kampung baru, Felda, penempatan orang asli dan penempatan ladang swasta.

Pentadbiran Daerah dan tanah Bera telah beroperasi sepenuhnya sejak tahun 1993 untuk membangunkan Daerah Bera dengan bantuan agensi-agensi lain seperti Lembaga Develoment Pahang Tenggara (DARA), Lembaga Kemajuan Wilayah Jengka (LKWJ) dan kawasan IADP Pahang Barat. Selain itu, terdapat lima pihak berkuasa tempatan yang menjalankan aktiviti mengikut Akta Kerajaan tempatan. Mereka adalah pertumbuhan Daerah Bera dan Pusat petempatan yang terdiri daripada Majlis tempatan Triang, majlis tempatan Mengkuang, majlis tempatan Kemayan, majlis tempatan Kerayong dan majlis tempatan Mengkarak.

Permohonan adalah dipelawa daripada Rakyat Negeri Pahang Darul Makmur (Keutamaan kepada warga Daerah Bera) yang berkelayakan dan berminat serta berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup permohonan untuk mengisi kekosongan jawatan di Majlis Daerah Bera seperti diiklankan di bawah:

01. Pembantu Penilaian W17

Cara memohon:

a) Permohonan di Majlis Daerah Bera hendaklah menggunakan borang permohonan yang boleh diperolehi di:

Bahagian Pentadbiran Dan Sumber Manusia
Jabatan Khidmat Pengurusan
Aras Satu, Pejabat Majlis Daerah Bera
Bandar Bera

b) Iklan asal jawatan kosong Majlis Daerah Bera ini boleh dibaca semula melalui pautan yang dikongsikan di bawah:


-------------

P/s: Khas untuk calon yang dipanggil ke sesi temuduga Penguasa Kastam Gred W41 pada 07/10/2014 - 27/10/2014 ni. Dapatkan panduan temuduga lengkap di sini.Daftarkan emel di bawah. Ini akan membolehkan kami menghantar iklan-iklan jawatan kosong terkini seluruh negara dan tips-tips berkaitan kerjaya terus ke dalam emel anda. Masukkan emel di bawah sekarang!

Delivered by FeedBurner

Jumlah Subscriber

No comments:

Post a Comment

Sila tinggalkan komen atau pendapat anda. Terima kasih!