Jawatan Kosong (SSM) Suruhanjaya Syarikat Malaysia Bulan November 2014

Jawatan Kosong SSM
Jawatan Kosong (SSM) Suruhanjaya Syarikat Malaysia November 2014.

Tarikh tutup: 07 November 2014.

Suruhanjaya Syarikat Malaysia (SSM), sebuah badan berkanun yang berfungsi termasuk penubuhan syarikat, pendaftaran perniagaan, menggalakkan tadbir urus korporat yang baik, penyediaan korporat dan maklumat perniagaan serta fungsi-fungsi kawal selia korporat dijangka memulakan perjalanan transformasi yang mantap dalam Sehubungan dengan kedua strategik pembangunan pelan 2010 – 2014 (SDPII) ke arah menyumbang kepada pembangunan ekonomi negara dan daya saing.

Suruhanjaya Syarikat Malaysia (SSM) adalah badan berkanun yang terbentuk hasil daripada penggabungan Pendaftar Syarikat (ROC) dan dengan Pendaftar Perniagaan (ROB) di Malaysia yang mengawal selia Syarikat dan perniagaan. SSM mula beroperasi pada 16 April 2002. Aktiviti utama SSM adalah sebagai sebuah agensi pemerbadanan syarikat dan pendaftaran perniagaan di samping memberi maklumat Syarikat dan perniagaan kepada orang ramai. Sebagai peneraju utama ke arah peningkatan tadbir urus korporat, SSM melaksanakan fungsinya mengawalselia pematuhan perundangan korporat melalui menyeluruh aktiviti penguatkuasaan dan pemantauan bagi mengekalkan perkembangan yang positif dalam bidang korporat dan sektor-sektor perniagaan negara dan pendaftaran perniagaan.

Suruhanjaya Syarikat Malaysia (SSM) mempelawa permohonan daripada calon yang berminat, berpengalaman dan berkelayakan agar menyertai organisasi mereka untuk jawatan diiklankan seperti di bawah:


Cara memohon:

a) Permohonan jawatan kosong Suruhanjaya Syarikat Malaysia (SSM) ini adalah dengan menggunakan kaedah atas talian / online sahaja, melalui portal kerjaya jobstreet.

b) Pemohon kali pertama bagi jawatan kosong Suruhanjaya Syarikat Malaysia (SSM) melalui portal kerjaya itu adalah dikehendaki mendaftarkan akaun permohonan terlebih dahulu. Manakala pemohon sedia ada boleh terus log masuk (login) untuk meneruskan permohonan.

c) Sila klik nama jawatan kosong Suruhanjaya Syarikat Malaysia (SSM) di atas untuk melihat bidang tugas serta kelayakan diperlukan, dan seterusnya memulakan proses permohonan online anda.

-------------

P/s: Khas untuk calon yang terlibat dengan sesi temuduga Penguasa Kastam Gred W41 pada 07/10/2014 hingga 27/10/2014 ni. Dapatkan panduan temuduga lengkap di sini.Daftarkan emel di bawah. Ini akan membolehkan kami menghantar iklan-iklan jawatan kosong terkini seluruh negara dan tips-tips berkaitan kerjaya terus ke dalam emel anda. Masukkan emel di bawah sekarang!

Delivered by FeedBurner

Jumlah Subscriber

No comments:

Post a Comment

Sila tinggalkan komen atau pendapat anda. Terima kasih!